The Walking Dead pilot – Elindultak a hallotak

Már volt szerencsém Frank Darabont egy két munkájához. Képes megragadni egy-egy jelenetben az emberi érzelmeket igen erőteljesen. És az egész műben beépíteni azt. Ha jóban megnézzük, ez egy dráma-sorozat igazából zombis körítéssel, ami a szokásos expozícióval építi fel a pilotot. Átgondolt, kifinomult, megtervezett bevezetés, amit már a a visszavett tempóból is érzékelhettünk. Az AMC csatorna szériáinak minőségét is bizonyítva  ismét és nem lóg ki a sorból egyáltalán, hanem szépen idomul hozzájuk. Mivel ez egy adaptáció és elég jól merítkezik, amit későbbiekben érezhetőbbé válik. Szépen bemutatták a környezetet és a kidolgozott élő hallottak kálváriáját. Az életben maradtak kételyei és egyesek múlni nem akaró gyötrelmei szemeik előtt lebegnek. Célt keresve életüknek, ami fő szabálya most a túlélés.

walking-dead-pilot-1

A főhős csak belecsöppent az egészbe és igyekszik feltérképezni helyzetét, közbe a túlélőkről nem tudva semmit. Ebben az egy órában Drabont remekül kezeli a hangulatot, ami az egész rész alatt keltett feszültséget nyomatékosítja. Nem unatkozunk egy percig se, mert ez az aspektus teljesen felöleli az egész történet csepegtetett cselekményét. Nem azt a felturbózott mindent ellövő látványorgiát hozza, ami nem baj, mert a fokozatos kibontás és a mértékletes adagolása a történetnek, ami lehetővé teszi, hogy elszakadjon a klasszikus elemektől, míg a véresebb jelenetek elől se zárkózik el, mert maga a témaválasztás alapkövetelményévé vált már.

walking-dead-pilot-2

Elég nagy kampányhadjárat előzte meg a bemutatást, amit még a korábban kikerült pilot kísértése is hozzátett a várakozáshoz, de kibírtam, mint mások is, akik a hivatalosan bemutatott anyagot tekintette meg velem együtt. És a visszhang nem volt hiába való, ha a promók képi és videó anyagában már sok jelenettel találkozhattunk, nem hiszem sokan sejtették, hogy milyen lesz ez a mű, de nem hiszem csalatkoztak, mert sikerült valami olyat létrehozniuk, ami kicsit eltér a megszokottól, mégis képes az ember befogadókéségét erősíteni. 8/10. Köszönjük a stábnak, mert a kezdeti lépésekkel sikeresen vették az első akadályt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s