Homeland – pilot

Fenntartássokkal kezeltem a pilotot. Lehet az elmúlt években a műfajban való csalódásom miatt is. Nem igazán találkoztam az évtized termésében igazán kiemelkedő pszicho-thrillerrel, közbe volna rá igény. Egyelőre nem győztek meg a látottak, míg a témában van bőven potenciál nem tudom elképzelni hogyan működhetne színvonalasan ez évadokon keresztül, mert pont azt nem tudtam pontosan leszűrni, hogy mit is akarnak a koncepcióval kezdeni hosszútávon. A feszültség is egyeletlenül hatott rám.

homeland1x01a

Tisztában vagyunk vele, hogy a főszereplő megjárta a poklot, míg fogságban volt és megfigyelik a trauma után ért reakcióit. Amik kihathatnak további életére. Damian Lewis hozza a szerepét, amit eddig megkövetel tőle, mégis a későbbiekben kicsit többet várnék a színésztől. Claire Danes is jól mozog a megszabott korlátok között, de nem igazán lepett meg a kis rejtegetett problémája sem. Így Morena Baccarinnak se kellett a feleségszerepnél többet teljesíteni-e eddig. A színészválasztással nincs gond, érdekel merre fog kibontakozni a karakterük.

homeland1x01b

Nívósan felépített történetnek ígérkezik a sorozat, mégis látom a folytatásban rejlő veszélyt, amitől teljesen leülhet részekre az egész és nem igazán tenne jót neki. Még csak találgatni tudunk, hogy mekkora tétekben fognak későbbiekben gondolkodni az írók és mi fog kisülni az egészből. Eddig érdekesnek ígérkezik. Majd elválik. 7/10-ben egyelőre biztos vagyok.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s