Merlin 4×09 – Csalfaság

Annyi minden történt az évadban már, nem hittem, megtudnak még lepni az írók, tévedtem. Tetszik, hogy vannak annyira merészek, hogy egy elképzelést végig vigyenek és véglegesítsenek, ha a feloldás lehetősége ott is lóg a levegőben, a történések nyomai mégis rásütik a múlt bélyegét a szereplőkre. Ezzel egy olyan folyamatot indított el, ami elég magasra teszi a lécet és a nézők/rajongók által kitartó több éves figyelemmel követést ebben az évadban részről részre hálálja meg nekünk. Tetézi ezt majd végül a fináléval. Fogalmam sincs miről fog szólni az ötödik évad, amiben már annyira kész, mély karaktereket kapunk, hogy csak az írói kreativitáson múlik, hogy mit kezdenek vele, de bízom az angolok rátermettségében. Spoileresen folytatom.

merlin4x09a

Morgana újabb alattomos terve, úgy látszik sikerrel járt. Lancelotot visszahozva a túlvilágról megbabonázva Camelotba küldi, hogy szétzúzza Gwen és Arthur közös frigyét szerelmi háromszögé duzzasztva azt. A történet középpontjában a másnap bekövetkező esküvő állt, amit a történtek keresztül húztak. Hiába jött rá Merlin, hogy a visszatérő Lancelot necromancia varázslatával lett megigézve és manipulálva. Mielőtt leleplezhette az összeesküvést már késő volt. Gwen egy varázskarkötő hatása alatt elvesztette uralmát maga fölött és leendő ura előtt megcsókolta az élőhalott lovagot. Lancelot előidézett öngyilkossága tette fel az i-re a pontot. A lánynak szégyenben és száműzetésben kellett kivonulni Camelotból.

merlin4x09b

Nem gondoltam idáig el mernek menni, de örülök, hogy meglépték és ezzel tovább mélyítették az érintett karaktereket. Lancelot végleges kiiktatása merész lépésnek tűnik. Tudtam, hogy újra fogom látni, de sejtelmem se volt, hogy így önmagát elvesztve. Arthur szíve és a lovagi kerekasztal is csonka lett köszönhetve Morganának. Várom, hogy merre halad tovább a történet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s