Person of Interest – pilotja

Egy hét elmúlásával a sok középszerű újonc kezdése utána végre itt van egy ígéretes darab, ami önmagában is élvezhető, de a későbbiekben azért örülnék a háttérben megbúvó átívelő szálnak is. Megfogott a pilot rendesen. Vártam hová viszik a történetet, mert a két főszereplő Michael Emerson (Lost) és Jim Caviezel (The Prisoner) karaterét megismerhettük valamelyest. Megtudhattuk van egy gép, ami rá van kötve az egész ország kamera rendszerére és eldönti, hogy ki a lényeges személy, akit meg kell figyelni és aki lényegtelen a kormány számára azokat törli a rendszer.  A programozózseni egy kiskaput épített a programba, ami hozzáférést biztosít a figyelmen kívül hagyott adatok felderítésére, de csak a TB-számokat tudja meg ezen keresztül, ezért kell egy zsoldos, aki felderíti az ügyet, hogy megtudjuk a követett személy áldozat vagy potenciális gyanúsított.

poi-pilot1

Az akciójelenetek remekül működnek és pörögnek rendesen az események, szóval nem unatkozhatunk Jonah Nolan és J.J. Abrams által összehozott történet alatt. Egy remek ötlet megvalósítását tálalják elénk, ha akadnak akiknek kicsit sok a tekerős tempóból, de a lehetőségekhez képest nagyon jól meg lett oldva a felvezetés és a későbbiekben esetleg jobban összefűzöttebbek lesznek a részek, ami nem zárja ki a különálló ügyeket se. A kompromisszumok megoldhatónak tűnnek, szóval nem aggódom a folytatás miatt. Talán a későbbiekben nem ártana egy pár jelentősebb belsős mellékszereplő, akik felkavarják az állóvizet kissé. A megfigyelések menetébe jobban belekavarna, mert a bonyodalmak csak jobban megalapozás a továbbvitelét az esetleges kialakítható csapásoknak, amiknek a jelenléte is egyelőre kétséges.

poi-pilot2

Érdekel mit hoznak ki a sorozatból, mert az eddig látottak kifejezetten biztató nyomozásokkal kecsegtetnek, hogy egy rész egy ügy koncepció mellé felzárkózzanak a további felvázolt lehetőségek és egy igen erős kidolgozott eredményt mutassanak fel nekünk. 7/10-es értékelés már biztató hozzáállásnak tűnik.

Hozzászólás