Strike Back 2×01 – Az izgalom fokozódik

Manapság nem igazán találni hasonló akció-sorozatot, mint a Strike Back. Mivel szerepet vállalt a gyártásba a Cinemax is, kellett egy reboot és a régi szereplők mind egy szálig eltűntek, még John Porter visszatérésének lehetőségét is elvágták, de helyette kaptunk egyből két badass arcot is Scott és Stonebridge személyében. Sok nem maradt meg bennem a tavaly látott első évadból, de abban biztos voltam folytatni kell, mert kár lenne kihagyni, ha már pár éve nincs The Unit-unk és idén 24-ünk se volt.

Strike Back 2x01a

Nem aprózzák el az akciót és egy kis fülledtség is helyett kapott mellesleg, pár csípősebb beköpést se mellőzve a bevetések vagy elhárítások alatt. Igazi profikkal van a nézőknek dolga, akik bármilyen éles helyzeten képesek felülkerekedni. Szóval a páros hamar megkedvelhető. Elég nagy gárdát kapott a Section 20 is, mint az első évadban, ami még több lehetőséget kínál a belső kapcsolatok kiépítésében. Még nem tudom mennyire használják ki ezt az adott lehetőséget, de egy ilyen kezdés sok pozitív előreláttással kecsegtet, növelve a rizikófaktort. Hiába, a megvalósításban nincs hiba, sőt igyekszik még többet adni hozzá, hogy egy élvezetes történetet kapjuk vérbeli akcióval.

Strike Back 2x01b

Ne lenne ez a műfaj ennyire hiánycikk, minden kiforrott dinamizmusával, akkor talán fel se figyelnénk erre a remekbe szabott  gyöngyszemre, amit az angolok raktak elénk. A krimi után ebben a műfajban is jeleskedve, de már ezen az évadkezdésen érződött az amerikanizálódás, amit nem feltétlenül jelent rosszat, ha nem szúrják el. 8/10 és így tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s