Once Upon A Time – Lezárult az első évad

Az évad alatt megismerhettük a karaktereket, de ezen kívül a második felére egyre inkább hiányérzetem támadt. És a felvezetés se lett igazán érdekes, mert érezhető volt merre is halad a cselekmény. A fináléra kaptuk meg azt, ami miatt ki fog mindenki tartani a folytatásra. És a cliffhangert is remélhetőleg végig viszik és szintet léphet végre a történet. Addig is inkább sejteti mi vár a szereplőkre, csak kicsit szakadjanak el a sablonoktól az írók is végre és vigyék tovább az események sorát, amit előidéztek nekünk, kár hogy ennyire mégse mesés a helyzet, közben jó úton kezdenek haladni. Ki kellene taposni már azt a bizonyos ösvényt, amit felülírhatnak és nem leragadnak a vezetés menetével. Spoileresen folytatom.

ouat1_1

Nem értem miért az utolsó 40 percben kellett rázúdítani mindent Emmára, igaz ez minden “amerikai” koncepcióra igaz, hogy húzzuk a nézők idegeit végtelenségig és utána lépjük meg amit meg kell, ahelyett, hogy kibontanák rendesen a szálakat és funkciót adva az eddig történeteknek. Reginát is inkább a kétely gyötörte, hogy túléli a varázslatot nevelt fia, közben a megoldás annyira kézenfekvő volt, hogy nem igazán ért minket meglepetés. Az igazi érdekesség Mr. Gold terve volt, hogy rászabadítja a mágiát a valóvilágra. Itt kell gatyába rázniuk magukat az íróknak és az a szunnyadó erőt feltámasztani, ami az első évad alatt nem igazán éreztem. Végre letenni valamit az asztalra, ami azt kiváltja, hogy bármikor újra nézős szériává avanzsáljon ez a történet.

ouat1_2

A főcselekmény az átok megtörésére tevődött, amit fölösleges lett volna még egy jó ideig tovább húzni. Ideje, hogy tétje legyen a dolgoknak. Az eddig történteket egyelőre bevezetőként tekintem, de annál inkább többet remélek az őszi kezdéstől. Ígéretes lehet a fejlemény vagy kardjukba dőlhetnek Regefalva lakói. Majd kiderül. Az eddig megtett út 6,5/10 végig menve rajta. Kicsit többet várnék a jövőben!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s