Supernatural – Lezárult a 9. évad

Hosszú utat tett meg a sorozat. Igaz már rég nincs a csúcson és az idei évad se volt túl érdekes, mivel már nincs akkora súlya az eseményeknek. Inkább ellavírozgat és még tud szórakoztató lenni. Koránt sem tökéletes, inkább egy fajta meghasonulás az egész, ami nem sokszínűségével képes megfogni. A gyökerekhez többször is próbáltak visszatérni. Sikertelenül. Valahogy a karakterek is fakóvá váltak, azért azt a kevés lehetőséget és változtatásokat még eszközölik az írók, amiből még jól is kijöhetnek, tartósak maradnak a változások, amit erősen kétlek, hogy meg mernének kockáztatni. Inkább keresi a visszavezető ösvényt. Kérdés, minek?

bscap0756

Ahogy elnézem a sok sikertelen kísérletet, amit az utóbbi években az íróktól láttam, nem igazán villanyoz fel a végeredmény. Most már nem próbálják felülmúlni önmagukat az írók, inkább a megszokott karaktereket kedvükre rángatják vékony cérnaszálon, amíg el nem szakad egyszer. A jövőben akármilyen elborult ötlettel is jönnek még elő, biztosan követni fogom a legvégéig a Winchesterek történetét és a 10., esetleges 11. évadban is ott leszek. Nincs már semmi, ami eltántorítson, hogy befejezem a sorozatot, mikor a készítők és a megkedvelt színészek míg úgy gondolják, folytatják tovább. Spoileresen folytatom.

bscap0752

Az angyal és démon sztori újabb fejezete elég bagatell lett, ahogy a kifejlett se volt valami nagy durranás. Metatron tündöklése és bukása sajnos nem lett végleges. Szóval aggódhatunk, hogy vele még lesz dolgunk. Már azt nem is említem, hogy Istenben rejlő potenciált egyáltalán nem aknázta ki a sorozat. Inkább paprikajancsi messiás alteregókkal bombáztak minket. Az helyett, hogy kaptunk volna egy méltó ellenfelet az évadban a régi idők emlékére.

bscap0755

Abaddon-nal se kezdtek semmit az évadban az írók. Kaptunk egy üres héjat, amit bármikor el lehet dobni. Ezt meg is tették szépen. A fináléra így tényleg nem maradt semmi, kivéve Dean szerzett képessége, ami a fő kulcs lett a 10. évadra. És démonizálása, mely érdekes is lehet, nem a meggyógyítására koncentrálnak majd, hanem tényleg kezdenek vele valamit látványosan. Jensen Ackles kvalitásait brillíroztathatja ősztől, talán van értelme az átalakulásnak, más különben semmi az égadta világon.

bscap0753

Főszálon már rég nem agyalok, mintha nyom nélkül eltűnt volna ez a fajta jelenség a sorozatból. Vannak átívelések, konkrét kimenetele semelyik eseménynek nincsen. Így meg a nagy fejetlenséget láthatjuk csupán, melyen már Crowley se tud uralni, helyette dobálja a fricskákat a képünkbe. Castiel se tesz már semmit hozzá a történethez igazán, inkább a rutinná vált segítségnyújtást folytatja, ami valljuk be, kissé már unalmas. Valahogy az egész már rég nem az igazi.

bscap0757

Így nem is szabad úgy tekinteni a sorozatra, mint régen. Átalakult valami, még nézhető, olykor talán élvezhető valamivé, ami árnyéka önmagának. Azért egy 5/10-es átlagot még képes kipréselni magából. Nem is túl fényes ez a csillag, még pislákol valameddig, mindenki úgy akarja.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s