Sleepy Hollow – Eddig a 2. évadról

Az ősz csalódása volt számomra a Sleepy Hollow második etapjának első felvonása. Még az évad közben reménykedtem, hogy valami értelmeset ki tudnak hozni a sorozatból. Inkább úgy érezem tizenegy rész után teljesen kikopott a történet. Hiába voltak összefüggők a részek, közben a cselekmény totálisan súlytalanná vált mellette és a karakterek fokozatos leépítése felért egy emlékezetvesztéssel az írók részéről. Semmi nyomatékosított motiváció. Helyét átvette a csapongó céltalanság és a történet lebutítása, ahogy pár új szereplőt is kaptunk az eddigiek mellé.

bscap0994

Már maga a misztikum és rejtély fokozatos kiveszését a sorozatból rossz volt nézni. A mártírszerepeket meg különösen feleslegesnek éreztem, ahogy az egészet megoldották és arcul csapták a nézőt egy könnyed írói döntéssel, mikor már nem jutott jobb az eszükbe. Szembe menve mind azzal az elképzeléssel, ami miatt működhetett volna az egész. Inkább a könnyebb utat választották és lerendezték felesleges húzásokkal a részeket. Mellőzve minden eredetiséget a történetből.

bscap0992

Ahogy jelenleg kinéz a helyzet, bizonytalanná tesz, hogy érdemes-e kínlódni tovább az egésszel, az átlagosság teljesen legyengült középszerűségbe csapott át végül. Ichabod Crane múltja és a jelen összefonódása katasztrofális lavinát indított el. Amit Katrina-val és Henry-vel műveltek, túl megy az elfogadhatóság határán. Hiába ingázott az évad 5-6/10 között, valahogy mégsem tudtak értelmet adni a látottaknak.  A gonoszok teljesen érdektelené váltak. És ez a Moloch dolog nem lett rendesen kiaknázva. Spoileresen folytatom.

bscap0993

Abraham emberivé tétele még a legkisebb gond. Irvingtől is megszabadultak végül a készítők. És a Crane család sarjának pálfordulása is olyan semmilyen módon volt felépítve. Az egész a levegőbe lógott. Matt Barr szerepeltetése is az eszköztárában kimerült, ahogy a kétoldalú megjátszott románc se vezetett sehova. Tényleges öngól volt az egész lelki vívódás. Hiába örültem Katia Winter állandósításának, karakteréből az égvilágon nem hoztak ki semmi többet, mint küszködést.

bscap0991

Ahogy pontot tettek az egész apokalipszis végére, még egy rossz viccként is felfogni képtelenség. Ennél többet érdemelt volna a sorozat. A jellemábrázolás nem valami erőssége az ötlethozóknak, így meg tényleg nem mentek az egésszel semmire, hogy most megmutatjuk, hogy hányféle képen tudunk rontani a pocsékul felvezetett helyzeten. Így meg ez édes kevés, hogy elégedetten álljak az egészhez. Miért nem lehet ezt normálisan csinálni?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s