Sleepy Hollow 2×12 – Szárny szegetten

Az új irány se váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ahogy már korábban kifejtettem, mennyire nem találja a helyét a sorozat és az írók addig bóklásznak a sötétben, míg egy démoni lény meg nem szállja őket, hogy ihletett meríthessenek belőle. Nem igazán tudnak olyan ötlettel előállni, mely valami friss érzést nyújthatna a nézők számára és sejthető módon nem a Supernatural fénykorát akarják lekoppintani. Még az is reménytelibb volna, mint dobálják az elképzeléseket és nem igazán bontják ki azokat, inkább foglalkoznak utána valami mással, visszatérhessenek a heti ügyekhez. Láthatóan ennyi a szándékuk, semmi több.

bscap1073

Annyira kezd szétesni a félbehagyott mitológia, hogy várjuk mikor húznak elő egy újabb a Sleepy Hollow világába nem illő dolgot. Semmi baj nem volna ezzel, képesek volnának ezeket a szálakat összefogni és egységessé kovácsolni. Úgy látom erre nagyon nem is számíthatok. A karakterekkel való szimpátia meg nem fogja érdekesé tenni a történetet, mely a saját lábán képtelen megállni és önállóan haladni előre. Semmi átgondoltság nem áll a jelenetek mögött, hanem a felesleges szappanos utóízű érzelmi töltetnek szánt pillanatok, melyek egyáltalán nem egy misztikus sorozat egyre inkább fontos részét képező elemének kellene lennie. Nincs semmi biztosíték arra, hogy ez az évad végére javulni fog. Pár felmerült kérdésre meg nem igazán érdekelnek a várható generált válaszok. Spoileresen folytatom.

bscap1072

A halált a purgatórium pár szökevényével hasonlóan érdektelenné tették, mint más hasonló természetfeletti sorozatnál idővel szokás. Irving visszahozása abszolút felesleges húzás volt. Senkinek se hiányzott volna, végleg távozik. John Noble-t azért útjának ereszthetné a stáb, hogy legalább valami jobb produkcióban villogtathassa meg tehetségét. Az angyalügy baljóslatú előjelei ott lógtak végig a levegőbe, így értelmű volt, hogy szándékai nem tiszták. Sajnos a motivációi elég röghöz kötött elképzelésekben ki is merült teljesen.

bscap1075

Crane házaspár nézeteltérései se voltak szükségszerűek, hogy ezekre alapozva újabb konfliktust hozzanak be a részbe. Mills testvérek között is Jenny egyre haloványabbá kezd válni, míg azelőtt fontos mozgatórúgója volt az eseményeknek. Ahogy Nick Hawley és a fejnéllküli lovas emberi oldala, mellőzhető kiegészítőkként vannak még jelen, melyek nélkül jobban működne a történet. Törvényszerű, hogy minden sorozatnál érkezzen új szereplők évadonként, legalább legyen valami mélyen funkciója is a karaktereiknek, mint a pillanatnyi helyzet meghatározása.

bscap1074

Amilyen formában szépen kezd leépülni a sorozat magja, úgy váltva ki egyre nagyobb kiábrándultságot és gondolkodóba ejtve a nézőt, megéri mind ezt végig kísérni, mikor már tényleg nincs hova elindulni? Kövessük figyelemmel, ahogy helyben toporog végül az egész koncepció és magától kimúlik? Inkább az omladozó falak teljes amortizációját feleslegesnek érzem, hogy végig várjam. Jobb időben kiszállni, míg nem késő. És a fináléról kialakult vélemények után talán érdemes lesz visszanézni. A heti státuszát már elvesztette nálam a sorozat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s