Black Sails – Elkezdődött a 2. évad

A kalózsorozat utáni érdeklődésem a témával kapcsolatban megkopott. Nem igazán tudtak lekötni Flint és John Silver mozzanatai. Ennyire sematikus és unalmas évadnyitót rég láttam. Még a pár elröppentett akciójelenet se tudta felkelteni az érdeklődésem, miközben azt látom a történet továbbra se halad, hanem egy helyben toporog. Voltak flashbackek, azok is funkciótlanok. A tavalyi évadzáró után azt gondoltam felpörögnek valamennyire az események. Ez az elképzelésem baromira nem jött össze. Nem tudom, hogy nem tudják tartalommal kitölteni a játékidőt. Nehogy már évi nyolc részre ne tudjanak kellő mennyiségű mozgalmasabb scriptet írni.

bscap1120

A szigeten zajló események húzták le legjobb az összképet. A hangulat annyira punnyadtra sikeredett, hogy tényleg egy bingópartin nagyobb élet zajlik, mint a részben jelen volt és a folytatás előzetese is inkább kiábrándító, mint érdekes lett volna. Eleanor bosszankodásai se voltak semmire se jók. Az összes női karakter arra a sorsa ítéltetett, hogy semmit se tudnak velük kezdeni az írók. Csak úgy vannak. Így meg tényleg felesleges ennyi percet szentelni rájuk, intrika is kiveszett ezekből a képsorokból.

bscap1121

Újonnan érkezett Ned Low meg egy vicc, egy neves kalózlegenda megcsúfolása. Semmi különleges nincs benne. Egy üres héj csupán, aki minden, csak nem félelmetes. Ahogy elnézem nem igazán fog ez a kialakult helyzet javulni a jövőben. Minden hiányzott ebből az egészből, ami miatt vérbeli kalandsorozat lehetne, így meg olyan mint a lassan hullámzó óceán. Sokáig nézzük, inkább tengeri betegnek érezzük tőle magunkat. Ennyire egyszerűen leírható volna az a fárasztó döglődés, amit elkövettek ellenünk. Egyszerűbb volna legyinteni egyet.

bscap1122

Berendelték már a harmadik évadot is és úgy tűnik marad már olyan, amilyen eddig volt. Kár vesződni vele. Kivéve, nagy hiányérzete van valakinek a műfaj iránt. Megvárom a konkurenciát, hátha hoz valami jobbat ez ügyben. Ahogy elnézem, arra egy darabig biztos várhatok. Ez meg így elég bizonytalan elfoglaltság egyelőre. Nagy változások kellenének ide, hogy garantáltan visszatérjek. 5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s