Agent Carter – Lezárult az 1. évad

Senki se gondolta volna, hogy egy női ügynökről szóló Marvel sorozat érdekes tud lenni. Eleve a Vasember 3 lemezén megjelent rövidfilm meggyőzött idejekorán, hogy érdemes időt szánni erre a hidegháborús koncepcióra. Nagyon jól megidézte a korszellemét és a második felére rendesen felpörögtek az események. Finálé semmi kiemelkedőt nem hozott, azért nem bántam meg az elmúlt nyolc részből kivettem a részemet. Drukkolok egy második évadnak. Mind a szereplők, interakcióikból származó humoruk és az akcióik kellemes szórakoztatást nyújtottak számomra. Jobban élveztem, mint a S.H.I.E.L.D.-et, míg volt türelmem nézni.

bscap1173

A lehetőségekkel remekül éltek a készítők, mégsem tudták a csúcspontját az évadnak felülmúlni. Sokkal merészebb és ígéretesebb végjátékot képzeltem volna el. Már megszoktam, hogy a nézős sorozatok 99%-ánál ugyanez van. Szálakat elvarrnak, nyitva hagynak és a nézőt meg általában faképnél. Az alapelvárást teljesítették a végén legalább, mégis annyit mondhatunk el az egészről, hogy kaptunk valamit, meg nem is. Igazán mekkora fejlődésen ment át a történet, erősen vitatható. Ahogy az egészet felvázolták nekünk, tényleg nem estek túlzásba a kialakult helyzet elvágásával. Klisé, klisé hátán. További részleteket spoileresen folytatom.

bscap1172

Peggy-re az ügynökökkel való közös bevetését követően fókuszálódott rá több figyelem és a baj is megtalálta csőstül. Nem elég, a Hydra az életére tört, még Sousa is leleplezte a társai előtt. Rendesen elszabadultak a dolgok az 1×07-ben, mely az osztály vezetője, Dooley halálához vezetett. Ezek után joggal képzeltük el, hogy a durvulások után kíméletlen leszámolásnak leszünk tanúi. A fináléban ez elmaradt. Viszont visszatért Howard Stark, hogy vele menjen el a rész első felének játékideje. Szépen le is ültek az események már az elején.

bscap1170

Így a végén már súlytalan volt Dr. Fennhoff hipnózisa és az élő orosz fegyver növendékének összecsapása Carterrel. Várhatóan Bridget Regan jövőre is visszatérhet, kap rá lehetőséget. Stark megbabonázása és érzelmi utakra terelt feloldozása se volt nagy kunszt. Megkedveltem Jarvis karakterét, mégis elég nagyot ütött volna a repülős üldözésben az ő elvesztése. Remek lehetőség lett volna az emlékére szolgáló A.I. prototípusának kifejlesztése egy esetleges folytatásban.

bscap1171

Minden zökkenő mentesen haladt a fináléban, legnagyobb bánatomra. Semmiféle katartikus élményt nem nyújtott a vége. Rogers vérének elpazarlása is elég mindfuck pillanat volt, negatív értelemben. Látok lehetőségeket még bővebb a korszakban, azért a dicsőséget a beszari Jack Thompson happolta el, mint aki igazán megérdemelte volna. Pofátlan, mégis várható lépés volt. Remélem a második évadban valami fontosabb pozíciót fog kapni Carter, nem minősítik vissza titkárnőnek ismét, már ilyen sokat tett az ügynökségért. Kicsit keserű szájízzel, mégsem teljesen letörten egy 6,5/10-et megszavazok az első évadnak. És berendelést követően várakozásokat felülmúló szárnyalást várok jövőre. Nem mintha panaszkodnék.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s