Vikings – Elkezdődött a 3. évad

Elég erőtlen kezdést láthattunk az évadtól. Nem tudom eldönteni, most melyik volt a kiábrándítóbb a Black Sails premierje vagy ezé. Míg a kalózos mókát hagytam a fenébe, addig a vikingek további sorsa igen csak érdekel. Azért ennyire homogén felvezetést rég láttam. Semmi olyan momentum nem volt benne, ami miatt dicséretet érdemelne ez a nyitány és ez elég rosszul esik. Tavaly is idő kellett, hogy bemelegedjen az évad, azért ennek ellenére lehetnének kicsit sűrűbbek az események és a dialógusok hangsúlyosabbak. Néhány kardélre hányás nem kárpótol a szemet kiszúró hiányosságokkal szemben.

bscap1176

A népek közötti kultúrai különbségekből adódó ellentétek a történelem számtalan szakaszában, helyszínén tetten érhetők. A konfliktusok kezelése és nehézségek áthidalását megnehezítik az ármánykodások szintúgy. Ezen a téren a sorozat teljesen kidolgozatlan és nem igazán érezni a karakterek között azt a szintű feszültséget, amit egy ilyen jellegű kosztümös történet manapság megkíván. Helyette kapunk mindenre valami ékes utalást és ezzel kellene megelégednünk, az helyett valami tartalmas felépítés tárulna a szemünk elé. Spoileresen folytatom.

bscap1175

Wessex-i tárgyalásokra és letelepedésre elszórt felkonferálás túl unalmas és száraz volt végig. Annyi lehetett érzékelni, nincs mindenkinek ínyére, hogy egy barbár horda angol földön telepedhessen le. A főhelyszínt meg is kaptuk és némi csatával is fűszerezték nekünk a végét, amit váratlanul elvágtak. Arra nem volt elég ez a pár perces összecsapás, hogy beleéljem magam a helyzetbe. Elég felszínes, sztereotipikus volt, mint az akkori nézettek többsége. Történelmileg helytálló. Még sincs meg a kellő súlya ennek a gyűlölködésnek.

bscap1174

A hatalmi harcok egyre hangsúlyosabbá válnak, miközben a fjordoktól egyre távolabb kerülnek a Lothbrokok. Most szembe kell szállni a trónkövetelőkkel. Érdekes volna a téma, nem ennyire semmilyen formában kapnánk készhez és ez eléggé el veszi az ízét az egésznek. Legalább a folytatás képsorai kecsegtetően hatottak. Érdekel, mikor kapja le az maradék sörtét is kobakjáról végre Ragnar. Véráztatta hódításokat várok idén legalább. Kezdés 5/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s