Strike Back – Sorozatzárás

Tudtuk, hogy egyszer vége lesz. Eredetileg egy angol sorozatként indult Richard Armitage-dzsel különféle külsős bevetésekkel. A második évadtól koprodukcióssá vált amerikaiak beszállásával a finanszírozásba és két új arccal váltották Pottert. Egész jó csapatjátékosok lettek kiegészítve egymást  Scott és Stonebridge. És további négy évadot kaptunk velük. A látványos akció pótolta a történet hiányosságait és kis hazánkba is minden évben leforgattak jó pár jelenetet, így magunkénak is érezhettük valamilyen szinten a produkciót.

bscap1420

Akárhány hibája volt, kár hogy vége. És a Cinemax úgy látszik szemléletváltáson megy át, minden akciót tartalmazó koncepciójukat mellőzik egy év múlva. Így jövő nyártól vásznon láthatunk robbanásokat, közben elkellenne az utánpótlás e téren. Gondolom egyelőre Extendabales sorozat se lesz, mivel semmi friss hírt nem találni róla. Térjünk rá az évadra kicsit spoileresen bővebben.

bscap1421

A csavarok előreláthatóak voltak és mindenre az atom a válasz féle koncepció már megkopott. Nem volt igazán kibontva ez az észak-koreai szál úgy, tényleg fajsúlyos legyen. Az ENSZ megbénítása még lehetett volna ötletes, nem ennyire faék egyszerű szeparatista megmozdulásnak álcázzák az egészet. Kicsit már unalmas volt, a főnököt szinte minden évadban kiiktató megoldás, amivel próbálták az amúgy se olyan jól működő átívelés a zárórészre más irányba tolni, végül kapjuk egy teljesen hihetetlen befejezést.

bscap1419

Szórakoztató öt évadban volt részünk. A klisék ellenére szép emlékekkel búcsúzunk a sorozattól. Akármennyire látszólag a tragikus végre próbáltak minket blazírozni, a tűzharc elvágása után sejthető volt, itt heppienddel fog záródnia történet, akármi másra gondoltunk még közben. A két katona útja elvált, hogy nem sokára két különálló sorozatban  szerepeljenek ugyanazon a napon és csatornán egymást követően szerepelhessenek. Volna bőven mit felróni még a produkciónak, nekem mégis jó volt így is, ahogy van. 7/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s