The Man in the High Castle pilot

Phillip K. Dick regénye alapján készült pilot azt az alaphelyzetet vázolja fel, mi történt volna, németek nyerik a II. világháborút. Már novellák és belőlük készült adaptációk bemutatták ezt a koncepciót párszor. Itt viszont Amerikára koncentrálunk, ami fel lett osztva a németek és japánok között. És ezt a kettős társadalmat ismerhetjük meg. Mivel a führer eleve haldoklik, így a hatalmi viszonyok jövője kétséges. Vannak, akik tenni szeretnének ellene, bekövetkezzen egy újabb világháború.

bscap1504

Az alapokat vázolja fel egyelőre a kezdés és még az év elején egyáltalán nem lehetett tudni lesz folytatás. Most már biztosan tudjuk, november 20-án érkezik a teljes évad. A szereplőkkel különösen nem volt bajom, nem is volt rá idő kibontsák őket. Annyira elég volt ez, bemutassa ezt a világképet kicsit, míg egy tiltott mű pont a mi valóságunkat mutatja meg. Így fenyegetést jelent mindkét kormányra nézve. Egy igen izgalmas történet alakulhat ki az egészből, ahogy kibontakozik szépen.

bscap1505

Meg van a bizonyos high-conceptes érzete az Amazon produkciójának. Miként is sikerül a velejét megragadni, kiderül. A hangulat végig rám ragadt. Magát a kort megidézte a szürreális módján. És valamit hordoz magában ez az alternatív kép megközelítése, ami megmozgatja az embert. Még kicsit kiforratlannak is tűnik, bőven megadja azt a hangot, ami kell az érdeklődés felkeltéséhez. 7/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s