Daredevil – Lezárva az 1. évad

Bő egy hónap múlva érkezik a Jessica Jones, így ideje kitérnem a Fenegyerek kiváló első évadjára, amely remekül lett felépítve és ehhez hozzá járult a komolyabb hangvétel, Frank Miller képregényének adaptálása és személy szerint Steven S. DeKnight (Spartacus, Smallville, Angel) jelenléte is a produkcióban. A karaktereket szépen kibontották nekünk. Mindenkinek volt funkciója a történetben és mindkét oldal megkapta a hangsúlyát, tényleg működjenek a sorozat elemei.

bscap1509

Kaptunk bőven akciókat, merész fordulatokat és meghatározó döntéseket egyaránt, ahogy egy jól átgondolt képregény feldolgozásban szükséges. A kellő árnyaltság és keménysége a Pokol konyháját még zordabb helyé varázsolta. Ahogy nappal, az igazságtétel éjjel se hagyta nyugodni főhősünket. Mindent elkövetett annak érdekében, jobbá tegye városát és megtisztítsa a körülölelő szennytől teljesen. Ez viszont rengeteg nehézséget és bonyodalmat okoz mindenki életében. A változást elhozni meg nem egyszerű feladat. Spoileresen folytatom.

bscap1510

Murdock ügyvédi irodája megsínyli kissé az alvilág urával folyó küzdelem. Míg Foggy próbálja túltenni magát az egészen, addig Karen is eléggé belekeveredik a dologba. Ára van annak, hogy elhallgat bizonyos részleteket, aminek oka van. Wilson Fisk mindent elkövet, hogy megtartsa épülő birodalmát, legalább a zárójelenetben megkapja a fehér göncét, nem ilyesmit képzelt el magán. A folytatásban még garantáltan fogjuk látni szabadlábon. Vincent D’Onofrio nagyon jól hozta a saját kezét bemocskolni nem féltő Vezért. Talán a felesége fogja kijuttatni a rácsok mögül?

bscap1511

Fenegyerek is megkapja gúnyáját, hogy harcba szálljon az igazságtalanság ellen. Sikeresen megtisztította a körzeteket a korrupciótól, fognak még itt történni különös események a jövőben. És a sorozat népszerűségének köszönhetően tavasszal meglátjuk, merre kanyarodik tovább a történet. Ez a reálisabb ábrázolásmód sokat dobott a koncepción és sokkal érdekesebbé tette a Marvel univerzum Netflixes szegmensét ezáltal és a többi tervezett sorozat is hozni fogja ezt a szintet, biztos egy remek franchise élményét tudhatjuk magunkénak. Az évad 8/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s