Fantasztikus Négyes (2015)

Már az előzetesekből tudtuk, hogy rossz lesz. Arra viszont senki se számított, vissza fogjuk az előző két filmet sírni, ami a csapatra készült. Míg azok könnyedek és szórakoztatóak voltak, itt túlzásba vitték a komorságot feleslegesen. Mikor az eseményeknek nincs súlya. És igazán karakterekről se lehet beszélni. A film első fele még próbál valamit építeni, míg a második felére csapongóvá válik a történet. Ki kellett volna bontani. Erre viszont a készítők nem vették a fáradtságot. A marketing mellett a nemtörődömség is bukásra ítélte előre a produkciót.

bscap1517

Nem tudom melyik a kiábrándítóbb, a szereplők közül. Igazán mindenki szürke, semmilyen, azért Ben Grimm kaphatott volna egy gatyát legalább. Úgy nézett ki szerencsétlen Lény, mint valami eunuch lenne. Fátumnak meg annyira sincs köze a képregények gonoszához képest, mint bármely más szereplőnek. Az Újvilági vonallal is magyarázhatók volnának a küllemi hibák. Bár ennyi volna a probléma itt. A Fox totális öngólt rúgott sikeresen magának. Jövőben önálló filmmel jobb nem próbálkozik ezek után a Marvel, esetleg visszakapná majd a jogokat.

bscap1518

A látvánnyal különösen nem volt bajom. Max Reed egy-egy magánakciójánál. Az érdektelenség talaját meg rekedt a történet. Az újra rebootolt eredettörténetet ennyire mostohán az utóbbi időben nagy költségvetésű produkciónál még nem kezeltek. Semmi szerkezeti felépítést nem takarnak a látottak. Inkább hirtelen ötlettől vezérelve alakulnak az események, mindenfajta átgondoltságtól mentesen. Nem ez lesz a képregény adaptációk iskolapéldája. Egyszer megnézhetjük, utána el is felejthetjük, ez a hatalmas mellényúlás létezik. 4/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s