Maggie

Eleve egy igen szürke világképen keresztül láthatjuk a történetet, mint az Út-ban. Itt viszont a végső katarzis elmarad. A zombijárványt egy lassú lefolyású betegségként mutatják be. Nem globálisan kezelik a problémát, hanem a személyes drámára erősítenek rá, mindezt igen visszafogott játékkal átadva teszi. A mozzanatokra és rezdülésekre van fektetve a hangsúly, nem pedig az ész nélküli hetelésre. Hogyan is élik meg a lelki traumát a közvetlen hozzátartozók, mikor tudják, ami vár rájuk, az elkerülhetetlen.

bscap1552

Szépen felépítik a fázisokat, ahogy az egész átváltozás bekövetkezik. Arnold Schwarzenegger megértő, lányához ragaszkodó apaként éli meg az egészet. Utolsó pillanatig vele lehessen. Abigail Breslin meg a sorsának kényszerű elfogadásának beletörődésén kell keresztül mennie. Kettőjük szoros kapcsolata a film igazi lelke. Miközben igyekezettel a külső környezet kizárását is próbálják elérni, mellette a szabadságérzetet se kívánják megtörni. Inkább átvészelni a megmaradt időt, ami a rendelkezésükre áll.

bscap1553

Pár szükségszerű megoldás nem hiányozhatott az érzékeltetés kibontakoztatására, hogyan is hat ki a szereplőkre az egész folyamat. Akármennyire is szomorúan kezeli a témát a film, valahogy nem akar áttörni azon a falon, amely a teljes szembesüléshez vezet, így nem úgy zárul a történet, ahogy elképzelnénk. Ki hogyan ítéli ezt meg, döntse el maga. Az ex-kormányzó folytatja ezt az utat és több komolyabb szerepet is bevállal a jövőben. Talán hamarosan rámosolyoghat végre Oscar bácsi is. 6,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s