Agymanók

A Pixar megcsinálta hosszú éves böjtölés után, ismét egy eredeti ötlettel álljon elő. Nagyon meghatározó vonása az emlékezetes daraboknak, nem ragad le pusztán a humor szintjén, hanem igyekszik minél több érzékünkre hatni és most egy igen komplex világot sikerült létrehozni az emberi érzelmek és lelkivilág sokszínűségéről. Hogyan is éli meg az ember a körülötte létező világot. És a sokrétű impulzusok, amit át ad a történet, magához láncol teljesen és tökéletesen visszaadja a viselkedés és a személyiség megismerését tökéletesen az alapjaitól a teljesen kifejlődött struktúráig végig víve azt.

bscap1563

Annyi kreatív ötlet és meghatározó pillanat építi fel a filmet, amely a döntéshozás pilléreit ismerteti meg lépésről lépésre. Igen éretten kezelve a témát, inkább már a felnőtt rétegeket megszólítva vele. Elég részletesen kiterjedve a gondolkodásmód kialakulására. Az érzelmi reakciók megtestesülésére és annak keletkezésének okára. Miért is fontos megélni a pillanatokat és hogyan válik az ember egy teljes személyiséggé, önmagát megvalósítva. Azt az érzést, miért viselkedünk olykor úgy másokkal szembe, miként jutunk bizonyos elhatározásokra. És ezekkel a dolgokkal való azonosulást kiválóan mutatja meg a film.

bscap1564

Nagyon gazdag koncepciót sikerült megvalósítani, ami egy kimeríthetetlen tárházat hozott létre és számtalan folytatás esélyét, hasonlóan zseniálisan nyúlnak hozzá továbbra is az eszköztárhoz. A poénok meg ez az érzelemáradat mellett teljesen eltörpülnek. Ezzel meg valami igazán egyedit létre hozva. Mindezt átgondoltan és értelmesen ábrázolva. Az elkövetkező terveket nézve (amik inkább folytatásokból állnak) rendesen feladta magának a leckét a stúdió. Ezzel visszaadva a régi szellemiséget, amihez olyan sokáig hűek voltak az alkotók. Ismét bebizonyítva, tudnak maradandót alkotni még mindig és még mindig képesek megújulni egyaránt. 10/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s