The Walking Dead 6×07 – Teketória

Ami bejött a 4. évad második felében, ebben a félévadban egyáltalán nem működik. Itt gondolok erre a szétszabdalt történetszálakra. Emiatt az évad eddig a leggyengébb összképpel rendelkezik az előzőekhez képest. Nagyon túl lett húzva a mostani eseménysor és a nyolc részes szerkezeten teljes mértékben keresztül lehetett látni. A karakterdrámák egyáltalán nem működtek. Az elmúlt hetekhez képest a mostani rész fenn tartotta az érdeklődésem és elindított egy-két olyan gondolatfoszlányt, amit érdemes lenne a későbbiekben jobban kifejteni.

bscap1567

Azon kívül nem igazán tudnak újat kitalálni a nap alatt. Amire számítani lehetett, megtörtént. A zárójelenet inkább meg dühítő volt, mint érdekes. Tényleg odáig jutott a sorozat, inkább agykikapcsolódásként lehet nézni, mint bármit is agyalni rajta. Felesleges, annyira egyértelművé tettek mindent számunkra, ne igazán foglalkoztassanak a részletek. És ettől kissé felszínesnek és könnyű író lépésnek érzek egyes húzásokat. Túl nyújtott expozíció az elmúlt hét rész, nem több. Mindent egy lapra tettek fel a készítők. Spoileresen folytatom.

bscap1566

Egyre kevesebben gondolták, Glenn ott hagyta a fogát. Túl evidens volt az ő túlélése. Még szántak neki szerepet a sorozatban, úgy látszik. Ezzel meg eddig váratták az embert, feleslegesen. Enid felbukkanása is már előzőekben fel lett vázolva. Mindenkinek az úti célját már előre lefektették. Mégsem áll össze egy kerek egészé a terelgetős sztori (szerintem a fináléra sem fog). Túl sok üres járat mellett a szereplők többségét háttérbe szorították (főként a legjellegtelenebbeket). Legalább Rick, Carol és Morgan nézetei is szembekerültek egymással, amire egész erős konfliktus helyzetet lehetne építeni.

bscap1565

Az alexandriaiak (még Deanna is) nem a jelenlegi problémában való összedolgozáson ügyködik. Magán akcióba kezd vagy más elképzeléseken töri éppen a fejét. A közösségnek nem igazán erőssége a csapatmunka. A fal bedölése meg újabb fejetlenséget fog kiváltani az ott élők többségéből. Carllal rivalizáló gyerek is gyanús volt, mikor felé közeledett a töltött pisztollyal. És a fogságban őrzött W is fog még bajt okozni bőven a következő részben, úgy hiszem. Maggie reménysugarát (minden jobbra fordul hamarosan) ismét beárnyékolja az emberi önhittség mezsgyéje.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s