Marvel’s Jessica Jones pilot

Újabb képregénysorozat találta meg a helyét a Netflixen. Elején alapozásnak tűnik a pilot, ahogy előre haladunk, egyre egységesebbé válik a történet. És a ránk települő nyomasztó hangulat végén célba ér. Krysten Ritter nagyon jól hozza a kemény magánnyomozó karakterét, aki múltja elől menekül. Már egy rész után megértjük, miért is választotta éppen ezt a hívatást végül. Önpusztító életforma mögött sokkal mélyebb problémák gyökereznek, amik nem adnak eshetőséget a lelki megnyugvásra.

bscap1568

Mindez olyan érzést keltve, mintha a képregény lapjai keltek volna életre. Ez már a főcímből is érezni. Ahogy szépen belefolyunk ebbe a világba, úgy válik egyre kétségesebbé a volt szuperhős jelenlegi helyzete. Az elszigeteltség érzete mindennapossá válik teljesen. Próbálva legyűrni a belső megrázkódtatást és az aktualitásokra koncentrálni, ami nem teszi könnyebbé a dolgokat. Ahogy látszik, nem igazán lesz semmi se olyan, mint valaha volt. Inkább kételyre ad okot, mint bármilyen féle fellélegzésre.

bscap1569

Úgy éreztem, nem fogják a felvázolt állapotot kizökkenteni. Megtartják ezen a szinten elején még a sorozatot. Örülhetünk, nem így történt. Többet tudtunk meg Jessica Jones-ról már most, így egyből volt hova tovább indulni. A sorozat főgonoszának jelenlétét is érzékelhettük, ahogy összekapcsolódtak szépen a szálak, tényleg érezzük, valami mocskosság van készülőben. 8/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s