Taxi (1978)

Egy remek sitcom, amely egy taxiállomáson játszódik. És jó pár különleges karakter teszi igazán érdekessé. Lassan negyven év után is szórakoztatóbb, mint a műfaj mai képviselőinek többsége napjainkban. Danny DeVito ez után a sorozat után vált ismertebbé. Az ő figurája igazán hálátlan szerep. A zsugori állomásfőnökként okoz számtalan kellemes pillanatot az embernek. Tony Danza lehet még ismerős, ő inkább maradt a kaptafánál és továbbra is komédiákban vállalt szerepet. A nyeretlen bokszoló, akire mindig lehet fogadni.

Taxi_1

Kevésbé ismertek közül, a furcsán beszélő külföldit, Latkát alakító Andy Kaufman a korai Saturday Night Live-ból érkezett. Jim Carrey formálta meg az Ember a Holdon című vígjátékban 1999-ben. Judd Hirsch (Gyilkos számok) a csapat bölcse, az egyik legnormálisabb szereplőt hozza, aki éli a szürke mindennapjait, mint taxisofőr, aki mindig elvégzi kötelességét. Marilu Henner az egyetlen női taxisofőrt alakítja, tisztességes munkából gyerekeit eltartó anyukaként. Talpraesett, mindig megoldja a problémáit, mikor nagy nehézségei támadnak, munkatársaihoz, egyben barátaihoz fordul. Jeff Conaway (Babylon 5) a mindig próbálkozó színész szerepét kapta, aki abban reménykedik, egyszer összejön neki a siker.

Taxi_2

 Legvégére hagytam még egy ismertebb színészt. A stábhoz később csatlakozó Christopher Lloyd egy igazán nehéz felfogású egyént alakít és korábbi életvitele miatt vált állítólag ilyenné. Megismerhetjük a szereplők életét szépen a sorozat előrehaladtával. Akad pár igen ötletes rész, ami nagyon sokat hozzá tesz az eddigi karakterfejlődéshez. Kellemes, könnyed kikapcsolódást nyújt. Némi pop-kulturális utalás is akad benne. Az öt évad igen egyenletes. Mindegyik élvezhető és poénos részekben bővelkedik egyaránt. És közel se olyan elcsépelt, mint a cím alapján gondolnánk. Minimálisan nevezhető munkahelyi sitcomnak. Maga a garázsépület állandó helyszíne a sorozatnak. Hasonlóan a M.A.S.H.-hez, ez felett se járt el teljesen az idő. Egy próbát megér. 7/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s