The Walking Dead – Felénél a 6. évad

Nem jutottunk egyről a kettőre ebben az évadban eddig. Eléggé kiábrándító összképet produkál eddig az évad és ahogy elnézem ez a tendencia a szünet után is folytatódni fog. Kár, ennyire látványosan nem tudtak a szálakkal egyelőre semmit kezdeni. A szereplők meg inkább a tölteléknek való potenciális jelöltekké kezdenek visszaredukálódni teljesen. Nem igazán látok változásra esélyt egyelőre. Amilyen mostohán lett kezelve az események sora, inkább elrettentő példaként kezd lábat vetni, az írók nem igazán képesek hatványozott lépéseket tenni a változások elérésének érdekében.

bscap1574

Annyira időhúzásnak tűnik a jelenlegi állás szerint a történet vezetése. Tényleg nem tudni, miért nem képesek kitűzni egy olyan célt, ami meghatározóvá teheti a viszonyulást. Ez a szándék viszont nincs jelen. Inkább vessünk tűzre minden logikát és józan látásmódot, tényleg valami faék egyszerű dolgot kapjunk. Egy bizonyos eljövetel meghozhatja a hosszú böjt gyümölcsét. Egy a stáblista utáni jelenetben kapunk rá utalást. A tálalás itt is igen erőtlenül csapódik le. Nagyon elvágta magát a sorozat a rajongók előtt. Ideje volna ezt a problémát eszközölni előbb utóbb, míg végleg nem késő. Spoileresen folytatom.

bscap1573

Alexandria utcáit elözönlő zombik elöli bujkálás és a szereplők szétszórása semennyire nem volt életképes döntés. Igyekeztek ezekből a helyzetekből konfliktusokat generálni, viszont ezek rém gyengék lettek. Deanna gyakorlatilagos kiírása legfeljebb esztelen, amúgy is kezelhetetlen fia kavarásában fog lecsapódni. Carl közben konfrontálódott apja kiszemeltje fiával, amit egész jól megoldott. A kisebb tesó a végén a zombik figyelmét keltette fel valamelyest. Már a cold open jelenete elég volt már vele. Morgan és Carol szembekerülése is elég erőltetnek érződött végig, végül a W megszökhessen a fogságból.

bscap1572

Nagyon kiábrándító volt minden eredeti húzást mellőző rész. Az egyik legnagyobb bakit Maggie terhességével tisztába lévő Glenn-nél éreztem. Nem rémlik, még az elmenetel előtt szóba került volna ez kettőjük között. Ez is azt bizonyítja, nem igazán tarthattam lényeges információnak, tényleg jóval korábban elhangzott, mivel annyira érdektelen az elmúlt 8 rész teljességében, már ezen fenn akadok, akkor nagyon rosszul csinálnak valamit az írók és nem fognak addig feleszmélni, míg látványos csökkenésbe nem kezd a sorozat. Ez a nemtörődömséget viszont látni, nagyon öngyilkos taktika, amit a egyre tudatosabb biztonsági játék még jobban gallyra vág. Félévad: 5,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s