Gotham – Felénél a 2. évad

Akármennyire szeretném nagyra értékelni az elmúlt tizenegy részt, azért akadtak bőven hullámvölgyek ez idő alatt is. Még mindig nem érzem kellően kiforrottnak a koncepciót, mint ahogy el akarják hitetni velem és ez az összképen ront valamelyest. Pár kisebb előrelépést látok már a történetben, azért nem nevezném azokat se túl látványosaknak. A karaktereken látom a változást, még mindig párjukkal bizonytalan vagyok, merre is kívánnak haladni a későbbiekben. Nem tudom mindenkiről elhinni idővel kinövik magukat teljesen és a Batman-mítosz kialakulása felé tart tovább az útjuk.

bscap1577

Nem nagyon képes úgy bevonni a világ, mint elvárnám tőle. Inkább teljesen elvonatkoztatva látom a sorsokat. Még mindig kapunk olyan utalásokat is, amik egyértelműsíteni akarja, merre kell végül stagnálni a jövőképeknek. Ezek az a pillanatok még jobban megerősítenek abban, még mindig hiányoznak a szilárd alapok kövei. Amik helyén tartanák az események vonulatát és ebből az ördögi körből képtelenek kitörni az írók. Valamit valamiért, nem mindegy mindezt hogyan kívánják tovább gondolni. Spoileresen folytatom.

bscap1576

Bruce Úrfiból kezd előbújni a nőcsábász, ehhez viszont kellett Selina segítsége is. Így Galavan se bízott tovább unokahúgába feltétetel nélkül. Az egész szerzetesrend szál önmagába nem lett volna rossz, tényleg lett volna magasabb tétje a nyers bosszún kívül. A félévad finálé felvezetése azért érdekesebb volt, ahogy a kimenetele már nem annyira. Alfred is kivette a részét a küzdelemből. Gordon viszont külső összefogással (megint a Pingin segítségével) szállt szembe a Dumas-klánnal. Barátnője meg hiába várandós, az eszméletlenségében a tudatában kivetülő kép a lezuhanó Barbaráról, sanszos előbb utóbb visszatér őrült exéhez.

bscap1575

Az újraélesztési kísérleteket előszedték, jelezve nekünk, Galavan még visszatérhet, míg Tabitha és Silver a törvény elől menekül továbbra is. És olyan eshetőséget is felmerülhetnek, olyat is visszahoznak az élők sorába, akit nem kéne. Viszont a záró jelenet Mr. Fagyról elég gagyinak érződött. Ez az új szál egyáltalán nem csigázott fel engem. Robin Lord Taylor karaktere igazán kinőhetné ezt a teljesen esetlen mivoltát, ebben a szezonban eddig sokszor zavaróan hatott. Egy darabig biztos még követni fogom Gotham múltját. Kiderül, mennyire lesznek képesek az alkotók jövőre nőni a szememben. És nem leragadni bizonyos ponton ismét. Félévad: 6,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s