Roswell

Három különleges képességű fiatal az 51-es körzetről hírhedt városban él, ahol turisztikai csalogatónak számítanak a földönkívüli históriák. Korához képest nagyon jól helyt áll a sorozat, közben egyáltalán nem tekintem kiemelkedő darabnak, azért okozott pár kellemes meglepetést a három évad. Különféle fenyegetések sújtották a kis városkát. Ahhoz képest, tini-sorozat, elég komolyan veszi magát. Nem megy át többrétű szappanba és ami még egy igen fontos dolog, a felnőtt szereplők közül is páran fontosabb szerepet kapnak. Ma már szinte teljesen kiszorítják a legtöbb sorozatból ezt a fajta több korosztályos szereplőgárda lehetőségét, tisztelet a kivételnek.

roswell01

Maguk a trükkök az ezredfordulós átlag tévés szintek felelnek meg, cserébe kárpótol a történet és a karakterek. A mai sorozatokon nevelkedett generációt nem igazán képes lekötni, inkább azok számára lehet nosztalgikus élmény, kiknek még jelentet valamit ez a kor. Akkoriban futott még az X-Akták is, annak az utolsó évadjaihoz képest ez a sorozat sokkal személyesebbre, emberközelibbre vette az UFO témát. Megértjük az idegenek motivációit, mégsem mondanám, a szereplők többsége csak fekete-fehér lenne. Nem mintha tagadhatatlan volna a tipikusságuk.

roswell02

Van gyanakvó seriff, titokzatos kormányemberek, rejtélyes múlt és kilátástalan jövő. Ahhoz képes maga a sorozat zárórésze is egész jól lett megoldva. Nézőre bízva, tovább gondolja a szálakat és hiányérzetet se hagyott maga után. A könnyedebb sci-fi műfaj kedvelőinek kötelező pótolnivaló lehet. Egyfajta Slider fiatalosan, mégis okosan kezelt panelekkel operálva. 6,5/10.

Reklámok

One thought on “Roswell

  1. Multkor belenéztem pár részt, szerintem elég gyenge, engem legalább is nem fogott meg. Tény emberközelibb mint az X-Akták de kb nem lehet egy lapon említeni őket, azért ég és föld a kettő, nem csak minőségben hanem stílusban is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s