Rick and Morty – Lezárva a 2. évad

Dan Harmon megint megcsinálta, felülmúlta még az első évadot is. Nagyon erős pillanatokat szállított a humor és a kimeríthetetlenek tűnő kreativitás mellett. Az év legjobb sorozatává avanzsált Rick és Morty történetének folytatása. Messze túl nőtt egy Vissza a jövőbe paródián rég. A második évad sokkal kiforrottabb és átgondoltabb lett, mint az előző. Rengeteg mindent kihoztak az egész koncepcióból. Még önmagához képest is magasra került a léc idén és egy hatalmas cliffhangerrel megadta a kegyelemdöfést, hogy türelmetlenül várjuk a harmadik évadot.

bscap1580

Az elborultság és a szabadszájúság mellett tényleg olyan ötletek záporoztak, hogy kikerekedett szemekkel néztünk. Annyi szegmensre bontották a részek ezt az univerzumot, ami kellően borús hangulatot adott jó pár erős jelenetnek. Egyenesen felmosva velünk a padlót. A Community egyik fő atyja tényleg lehengerlő sorozatot hozott össze. Nem lehet elégszer dicsérni a sci-fi elemekkel erősen operáló történetet. Annyi ponton sikeresen teljesíti az akadályokat, mikor úgy érezzük, ez egy gyengébb rész lesz, utána rácáfolnak rendesen, mennyire is tévedtünk.

bscap1581

Sok minden köszönhető, megszülethetett egy ilyen koncepció és annyira sokrétű lett, nem győzzük felhántani az újabbnál újabbakat és még jobban elmélyíti a felvetett témákat ezáltal. Tényleg számtalan olyan tulajdonsággal rendelkeznek az érintett mondandók, hogy nem igazán lehet elképzelni mennyi zsenialitás rejlik az egészben, míg nem láttuk egy az egyben az eddigi 21 részt. Kötelező néznivaló mindenki számára, aki valami egyedit szeretne felfedezni. 9/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s