South Park – Lezárult a 19. évad

Az idei évad polkorrektség jegyében telt. Már tavalyi évadban újítottak, hogy átívelőszálakat építettek a részekbe, idén meg egy témára húzták föl az évadot, mégis úgy érzem a benne rejlő puskaport nem sikerült kiaknázni rendesen. Míg az évad első fele inkább fárasztó volt, addig a második felére felpörögtek az események. Az utolsó két rész mégsem tudott ledöbbenteni egyáltalán. Több mersz kellett volna hozzá. Közben azt vártam volna, tényleg valami olyat lépnek, totálisan leessen az állunk tőle. Ehelyett inkább lógva hagytak minket.

bscap1578

A csúcspont számomra Cartman és az anya közös jelenete volt a fináléban. Az eddig felvezetett szálakból meg nem sikerült semmi igazán emlékezetes fricskát kihozni. Közben elég sokrétű közeget pendített meg most a South Park. Viszont ennél okosabban is lehetett volna kezelni a dolgokat. Pont a saját korlátaik csapdájába esett a sorozat két készítője. És cseppet se gondolkodtatott el a mondandó, mivel nem ástak le a velejéig. Az igyekvést értékelem továbbra is. Az más kérdés, mennyire meghunyászkodóan lett az egész tálalás megalapozva, nagyon rontja az összképet.

bscap1579

Többször bebizonyította már a két évtizedben a sorozat, képes globális méretekben gondolkozni, mégsem tudtak semmi olyannal előállni végezetül, amire elégedetten csettinthetnénk. Pozitívum legalább, rég elfeledett szereplőket is visszahoztak, így dobni tudtak valamelyest a helyzeten, ami az évad közepére kezdett teljesen kínossá válni. És előtérbe toltak olyanokat, akik mellékágon vegetáltak az utóbbi időben. Ez mind szép és jó, nem ekkora maszlag sült volna ki belőle. Cikkek értelmesen körbejárták ezeket a témaköröket. A South Park tíz részből ismét csak 2 kiemelkedőt szállított, mintha többre nem lennének képesek. Így meg 5/10-nél többet nem tudok adni az évadra ismételten sem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s