Once Upon a Time – Felénél az 5. évad

Most ütközött ki, mennyire nem lett átgondolva ez a félévad. Az elmúlt hetek produkáltak bőven semmiből jövő húzásokat. Az helyett, szépen, komótosan felépítették volna azokat. És a végén egy olyan mértékű potenciálcsomagot dobtak félre az írók, amiben lett volna még bőven kakaó. A könnyűszerrel elővett megoldások is azt bizonyítják, nincs itten már semmi összhang. A szereplők is a fejüket kapkodják, mi is történik itt éppen, hát még mi nézők.

bscap1584

Az elcsépelt megoldásokról sejtéseim részben bejöttek, mivel láttam eleve, merre is tart a főszálat lezáró rész. Azért amit itt műveltek az utolsó negyven percben, az az ötlettelenség iskolapéldája. Ezzel mindennemű izgalmat sikeresen kiöltek a jelenetekből. Mivel a szabályokat állandóan fel kell rúgni, az helyett valami ívet adnának az egésznek. És ekkora törést okozni az elején látszólag valamerre haladó történetnek, nem igazán örömteli végigkövetni. Pofára ejtéssel jeleskedjenek nekünk vele. Spoileresen folytatom.

bscap1587

Killian gonoszkodása és az összes Sötét Úr hadjárata érdekes fordulat volt. Amit kihoztak belőle, több, mint elszomorító. A mágia ész nélküli használata most csúcsosodott ki igazán. A legnagyobb problémát is meg lehet oldani egy csettintéssel. Inkább végig vitték volna ez a szálat, inkább az Excalibur vonásával orvosolták a helyzetet. És még nem tiporták volna meg teljesen a bosszú éhes kapitány földi maradványait, Rumpelstiltskin is visszakapta az erejét az elődökével megsorozottan egybe gyúrva. Sejtettem, az alvilágban fog fojtatódni a sorozat. Azért reméltem a Sötétség Urai nem lesznek lerendezve egy rész alatt.

bscap1586

Ennél a finálénál még az lett volna abszurdabb, Henry talál varázs tollat és tintát és ír egy boldog befejezést a szálhoz. Nem nagyon agyamentség, mint ez a mindent a turmixba hajigálós katyvasz, ami egyízűre sikeredett. Az új helyszín miatt érdekel mindenképpen a folytatás. Milyen rejtelmekkel bír vajon. Az viszont elég fájópont, Zelinát visszaküldjük Ózba megoldás. Egy nagy összefogást vele inkább elnéztem volna, mint az árnyalt Goldot, aki ismét átvágja titkon Belle-t, hogy visszanyerte képességeit.

bscap1588

Nagyon szembe megy a sorozat az elvárásokkal. Legalább igyekszik az elbaltázott döntések után tiszta lappal indítani, így meg nem fogjuk ott hagyni, már ennyi ideje kitartunk ez a mesés, light fantasy mellett. Tényleg a még pár értékelhető színész miatt marad az ember. Amit meg az írók összetrollkodnak nekünk velük, egyre nehezebb szemet hunyni. Azért még itt vagyunk, ameddig bírjuk cérnával. Félévad: 4,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s