Furcsa páros (The Good Guys)

Manapság a buddy comedy műfaja elég kihallófélben van. Közben még tévében is születtek maradandó darabjai. A zöldfülű modern zsaru és a régi vágású veterán párosra idén is volt már hasonló próbálkozás, ami meg se közelítette Dan Stark és Jack Bailey emlékezetes pillanatait. Good Guys egy igen kiváló feelgood sorozat lett, ami öt év után magyar nyelven is végig követve vissza tudja adni az akkori élményt, a vállalkozóbb szelleműeknek inkább az eredeti hangokkal ajánlanám.

good guys 1

Bradley Whitford tényleg nagyon jól hozza a sokat látott nyomozót, akinek nem veszi be a gyomrát a mai modern nyomkövetés, ő inkább a saját szimatában hisz, ami többnyire be is válik. Colin Hanks is nagyon jól helyt áll a társaként, aki inkább szerzett tudására hivatkozik és igyekszik betartani az előírt protokollt. Nem mindig úgy alakul semmi sem, ahogy előre elképzelné. Anno már a pilottal egész jól felvázolták az első ügyet és sok sorozattal ellentétben igazán megfontoltan használják itt a flashbackeket. Minden egyes visszatekintés pluszt ad a történethez, így összedolgozva szépen minden egyes epizódban a különböző szálakat.

the_good_guys_fox_tv_show_colin_hanks_bradley_whitford.jpg

Itt is van ügyész (Jenny Wade) és rendőrfőnök (Diana Maria Riva) egyaránt és mind a ketten szimpatikusan adják elő magukat. Minden ügy egy piti felderítésével kezdődik és szépen kinövi magát. És ez a séma az összesen húsz epizódos évad egyikénél se válik unalmassá. Végig a könnyed szórakozás a cél és ezt a formulát remekül egyensúlyban tartja. Bárki nyugodtan tehet vele egy próbát. 6,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s