Supernatural – A 11. évad felénél

Sokszor érezzük, ennyi idő után megszokásból nézzük csupán a sorozatot. A fináléval kaptunk némi reménysugarat a változásra, az évad eddig mégsem teljesen kiegyensúlyozott. A humor is felcsillan még néha és a főszálat is csorgatják nekünk, hogy a szünet előtt egy olyan résszel hagyjanak minket lógva, ami után biztosan folytatni fogjuk az évadot. A tartós minőségi javulásra továbbra is halovány az esély, cserébe kapunk érdekes ötleteket és egy-két jól elhelyezett húzást, ami valamelyest jobb érzéssel tölt el. Kár ezeket a pillanatokat nem képesek az írók minden héten hozni, akkor nem volna okunk semmiféle panaszra.

bscap1595

Egyre inkább az igyekeznek elhinteni nekünk, végre bekövetkeznek olyan dolgok, amikre már nagyon rég óta várunk. Az évad kilencedik epizódjáról nem igazán lehet úgy beszélni, ne árulnánk el fontos dolgokat, akik még le vannak maradva jó pár résszel. Viszont ezt a remekül megalapozott tendenciát illene normálisan kifuttatni, már a mézes madzagnál többet igyekeznek adni nekünk. Tényleg nehéz meggyőzni a többséget, már leírták teljesen a sorozatot. Aki nagy előrelépést szeretne látni, a 11×02 után egyből ugorhat a 11×09-es részre. A könnyedebb pillanatokra vágyóknak és a Winchesterek kedvelőinek a 11×04-es és 11×08-as rész se elhanyagolható. Akik meg naprakészek, spoleresen folytatom mondandómat.

bscap1596

Már annyiszor megpendítették az évadok alatt Isten eltűnésének okát, hogy még mindig várjuk rá a választ. És a testvére, Sötétség mindent megtesz, hogy előcsalogassa. Az érintettekben meg megbújik valamilyen szinten a vallási propaganda is. A legnagyobb pozitívuma az évadnak és a résznek Mark Pellegrino visszatérése, ami reméljük tartós marad egy ideig, már ekkora tétekben játsszák az írók a világmegmentősdit. Legalább nem erőtettek bele most minden szereplőt. Castiel cseppet se hiányzott. Rowenát az előző évadban volt időm megszokni, most már nem igazán zavar a jelenléte, míg egy csomó részt lehúzott a tartós jelenléte a sorozatban eddig.

bscap1597

Jó pár kérdést felvetett, főként Luciferrel kapcsolatban a történet. És Sam ettől a belső démonától egyáltalán nem tud szabadulni. Egy kiélezett hatalmi játék is lehet készülőben, tényleg ebbe az irányba fognak terelődni a szálak. Eddig se foglalkoztak különösen az elhintett morzsákon kívül a főszál alapozásával, ez meg visszaüt szépen. A Supernatural drámai vonala már évek óta folyamatosan sorvad és az újabbnál újabb ellenségek többségével se tudtak nagyon mit kezdeni. Talán jobban működik az egész, egy főgonoszra fókuszálnak? Így sokkal közelebb hozva hozzánk az eseményeket, mint a sorozat fénykorában. Most is ott lebeg benne a potenciál, más kérdés, mit fognak ezzel most kezdeni. Ideje volna már tényleg kiugrasztani azt a bizonyos nyulat a bokorból, már ennyire ráfektették végül a hangsúlyt. Az évad eddig 5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s