Broadchurch – A két évad zárása

Nagyon nem éreztem összhangban magamat a végére a sorozattal és ez valahol a készítők hibája is. Míg az első évad, klasszikusabb, nyomasztó hangulattal operált, addig a második évadban igen csak ráerősítettek a karakterdrámára, ami működött minden téren, önmagába az ügy nem tudott igazán érdekes lenni. Ezzel a történet visszakapcsolással is a sejtelmet adták meg, hogy végül mégse érezzem igazán letaglózónak a kifejletet. Legalább tovább vitték a szálakat, nem is sikerült olyan szépen kifuttatni, mint vártuk volna. Legalább lezárták.

bscap1604

Olivia Colman és David Tennant igazán erőteljes pillanatokkal ajándékoztak meg minket. James D’Arcy (Agent Carter) is kiváló játékot produkált. Saját hátán elvitte a jeleneteit. A körülmények felvázolása az írók részéről elég esetlenre is sikeredett. Maga a fennkölt vidék, ahol az egész játszódik adott némi pluszt az egészhez. A kivitelezés dicséretes. A felbukkanó banánhéjakat mégsem sikerült teljesen kikerülni a készítőknak, ami főleg a tárgyaláson jött elő. Charlotte Rampling (Dexter) és Marianne Jean-Baptiste (Blindspot) elég markáns személyeket testesítettek meg, mikor a tárgyilagosságra koncentráltak.

bscap1605

Volt bőven visszatérő szereplő az első évadból és így összeköthető a kettő. Várhatóan a harmadik felvonás független lesz vagy egy halványabb átívelésből fog jogerős ügyé kinőni. A nyomozás remélhetőleg hangsúlyosabb lesz, hogy jobban belemélyedhessünk a részletekbe, közelebb hozva hozzánk a történet fonalát, nem pedig kizárva belőle minket. Így is egy 7/10-et érdemelnek az eddigiek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s