Les Revenants – A 2. évad

Érződik, mikor három év után folytatódik egy sorozat, hogy idő kell, míg felvesszük a fonalat. Az első évad inkább az egyéni történetekre fektette a hangsúlyt, addig a második évad ennél komplexebbre sikeredett. Az első fele inkább alapozásjellegű volt és az új szereplők miatt keresgéltünk néhány régit, vajon velük mi lehet? Sok kérdéssel hagytak ott minket 2012-ben, amikre választ vártunk. Először úgy tűnt, inkább még több kérdést kapunk, idővel a válaszok is felszínre kerültek. Még sincs minden letisztázva teljesen. A visszatérő halottak, akik egyáltalán nem úgy viselkednek, mint a klasszikus zombik, egy részük vissza próbál térni a régi életéhez, míg a többség inkább szemlélőként van jelen, ami így egy kicsit leegyszerűsített megfogalmazás.

bscap1607

Egyáltalán nem tudjuk miért tértek vissza a túlvilágról és mi a szándékuk? Szépen rá ébreszt minket a dolgokra és a finálé tartogat pár érdekes meglepetést. Nem is eget rengetőek ezek a momentumok, továbbra is az atmoszféra elég meghatározó  része a sorozatnak. Maga a fénye megkopott és nem képes annyira erős hatást tenni ránk, mint az első évad, a hibák ellenére nagyon jól működik az egész. Főként a zord hangulat, ami belengi az egész közeget. És még rejlenek bőven lehetőségek az egészben. Kiszélesítsék a látókörünket még jobban. A közösségek viselkedése, ezt megragadó misztikum teljesen elhomályosítja egyesek ítélőképességét.

bscap1606

A visszatekintések inkább egy nagyobb dolog előrevetítését próbálja megmutatni, kevesebb sikerrel, mivel az értelmet nyert dolgok ugyanúgy felülíródhatnak a későbbiekben. Esetleg lesz harmadik évad, nem jelenthetjük ki egyértelműen, tényleg valami kerek egész formálódott, inkább valaminek a kezdete jött el. Pontosan minek, az egyelőre számunkra is rejtély. A teljes megvilágosulásra még nincs lehetőség. Azért kikristályosodott az évadról egy összkép. Ami számomra pozitív, így 7,5/10 lett részemről az évad.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s