Sorozatok évértékelése 2015

Elég termékeny évünk volt az elmúlt évünkben. És így is akadt bőven olyan sorozat, ami idő híján teljesen kimaradt. Így se lehet okom a panaszra, mivel minden műfajból kijutott a részünk. Voltak olyanok, amik a kegyeinkből kiestek menet közben. Sokkal nehezebb dolgom volt összeállítani ezeket a listákat, mint az elmúlt években. Okoztak fejtőrést, melyik érdemli ki a legjobbak között a helyét. Nyílt titok, az első hely már nyár óta kőbe van nálam vésve, így az őszi szezon se ingathatott meg teljesen. A Netflix tényleg leterhelt sorozatokkal rendesen. Így azok közül is pár kimaradt. És az Amazon se kímélt, kár ő rájuk most nem igazán jutott a figyelmemből, közben lett volna, mi megérdemelte volna az említést. Kábelcsatornák a megosztóikon követték ezt az egész évadot közé tesszük trendet, hogy legyen elmaradásom az új évre úgy rendesen. Ezekkel viszont inkább a következő hetekben fogok foglalkozni. Most lássuk bővebben, milyen élményekkel is gazdagodtam 2015-ben.

jessica-jones-pic

2015 legjobb sorozatai:

10. Jessica Jones (kritika)

9. Les Revenants (kritika)

8. Outlander (kritika)

7. Daredevil (kritika)

6. Mr. Robot (kritika)

5. Game of Thrones (kritika)

4. Bron/Broen (kritika)

3. Justified (kritika)

2. Banshee (kritika)

1. Rick and Morty (kritika)

 

2015 legnagyobb felfedezései:

Broadchurch: Egy jó kisvárosi krimi, amelyhez hozzáad a környezet is. A borongós hangulat és a műfaj kedvelőinek igazi csemege lehet. (kritika)

Aranyélet: Újabb ékes bizonyíték rá, magyar sorozat is lehet érdekes, mind a történet és mind a szerelők szempontjából. (kritika)

Outlander: Egy talpraesett nő aki a korabeli skót felföldön ragad és ott kezd új életet. (kritika)

Terápia: A 2. évad egy évvel korábban perget le, az elmúlt évben tudtam teljesen szemügyre venni és kellemes meglepetés volt, milyen jól működik a két szereplős kamaradráma részről részre. (kritika)

The 100: Míg nem kóstoltam bele igazán, addig el nem tudtam volna képzelni, érdekes lehet hosszú távon a száz fiatal rab a haldokló Földre való visszaküldése. Ahogy haladtam előre, tényleg meglepet, hogy ez ennyire jóra sikeredett. (kritika)

Star Wars Rebels: Az unalomig nyújtott klónháborúk után nem gondoltam volna, érdekelni fog ez a sorozat hosszútávon. A szereplők viszont az első perctől szimpatikusak voltak, így nem volt kérdés, kitartok a lázadók története mellett.

Agent Carter: Míg a S.H.I.E.L.D. ügynökei teljesen hidegen hagyott, addig a titkos ügynökként tevékenykedő Carter teljesen felcsigázott engemet. És a rengeteg utalás a mozis verzumra további pluszokat szerzet nálam. (kritika)

Galavant: A musical és a komédia műfaj ügyesen vegyítették és igazi kuriózummá vált rövid idő alatt a sorozat. (kritika)

 

2015 legnagyobb csalódásai:

House of cards: Olyan utat járt be két év alatt a sorozat, ami után azt gondolnánk, tovább egyenletesen felfelé vezet. Erre viszont az elmúlt évad rácáfolt. Idén márciusba jöhet a jótétemény. (kritika)

South Park: Hiába egy lapra tették fel az évadot, mégsem tudtak igazán átható végeredménnyel szolgálni, közben a témát sokkal jobban ki lehetett volna aknázni. (kritika)

Hannibal: Amennyire zseniálisra sikeredett az első két évad, annyira átesett a ló túloldalára az utolsó. Igazán nem volt képes nyújtani azt a pluszt, mint korábban, inkább öncélú és túl mesterkélt lett az egész. (kritika)

The Originals: Amilyen jól indult a 2. évad, annyira csavargatták az egészet összevissza, míg a harmadikra az önismétlés sorsa várt. (összes anyag)

Bates Motel: Mama pici fiával nem igazán foglalkoznak annyira, mint megérdemelné, inkább a köré írt történetekkel egész más irányba terelik a szót és a lényegről közben teljesen megfeledkeztek. (kritika)

Vikings: Nem tudtak mély benyomást tenni az elmúlt évben a vikingek. Nem arra a célra koncentráltak, aminek igazából vezérelnie kellett volna őket, inkább fölösleges konfliktusokat eresztettek bő lére. (kritika)

Person of Interest: Akármennyire várjuk a folytatást, azért maradt keserű szájíz az előző évad után. A legfőbb baj, nem tudtak mit kezdeni a főszállal az írók, ennek a következményei erősen érződtek. (kritika)

The Walking Dead: Olyan mélyrepülésbe kezdett ősszel az évad, hogy a végén szépen földbe is állt. És egyedül a remény miatt nem tettünk pontot az egész végére. (kritika)

True Detective: A kiváló karakterekkel operáló első évad után az újabb nyolc résszel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Állítólag az évad végére összeáll a történet, ami egy nagy kóc, viszont ezt jobb tálalásban is adagolhatták volna nekünk, mert így az egész teljesen sematikus és érdektelené vált.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s