Rectify – A 3. évad

A független filmes hangulatával és az emberi karakterivel még mindig nagyon jól működi a sorozat, ezt a hat részt inkább átvezetőjellegű éreztem. Volt olyan szál, amivel úgy éreztem feleslegesen sokat foglalkoznak. Azért a bűnügyi részére is most kicsivel több hangsúlyt fektettek, mint az előtt. Nagyon érződik a lezárásjelleg. Ebben a történetben még egy évad van és kész. Igazán szép és kerek lezárást kaphasson. Ennek az alapjait az elmúlt évadban szépen lefektették. Reméljük, igazán emlékezetes lesz a vége.

bscap1613

Nem csak az emberek hozzáállását, hanem a végrehajtórendszer gépezetének tökéletlenségét is megismerhetjük jobban. És hogyan is sodródik az egésszel a főszereplő, Daniel. Tényleg képes lesz egyáltalán, normális új életet kezdeni? Beilleszkedni a társadalomba? Morális kérdések mindig fenn állnak, miként is fog ez történni. Becsöppenne egy következő hibába. Áldozat vagy bűnös témakört már a második évad körbejárta, így ideje volt tovább görgetni a dolgot és a megoldás feloldásának lehetőségét előszedni.

bscap1614

Továbbra is ott van az a bizonytalanságot keltő drámai él. Ki téved és kinek van igaza? Ezekkel a pontokkal nagyon jól bánnak a készítők, valamikor pár lényegtelen dolog miatt le is ül az egész. A szereplőket már annyira megismertük, tudjuk hogy éreznek az egésszel kapcsolatban, mi az álláspontjuk. A családot se kerüli el ugyanúgy a belső konfliktus. Az idő talán megenyhülés hoz mindenki számára és talán sikerül úgy tekinteni egymásra, ne tegyék kellemetlenné másik életét. És megbékélés járja át a szívüket. 7/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s