Sorozatok, amik kimaradtak 2015-ben

Ideje rátérni azokra a sorozatokra, amikre tavaly egyáltalán nem jutott idő. Valamelyiknek láttam az első részét az évadból, mégsem jutottam vele tovább, közben nagyon érdekel a folytatás. Először ideje áttekintenem, miről is maradtam le. Lehet, akadt volna köztük toplistát darab, még a látottakon belül is erős volt a mezőny. Így meg tényleg nem könnyű, mikor marékszámra érkeznek az újdonságok. Azon felül is van mit nézni. Mire az aktuális adag elfogy, jön a következő. És így tovább. Az év első hetében is van miből válogatni, viszont fontosabb letisztázni, mik azok, amik a listából tényleg érdessé válhatnak. Elég sok ilyen jellegű sorozat akadhat. Miközben az országos egyre inkább kikopnak, úgy veszik át a helyüket a kábel és stream oldalakra gyártott sorozatok, ezzel kiélezett versenyt idézve elő egymás között. És lassan a heti egy rész modellnek teljesen búcsút mondhatunk. Mások toleranciáján múlik, éppen miként lehet elkerülni, esetleg valaki előrébb jár, egy az egyben ledarálja az évadokat, ahogy kikerülnek, míg sokat még belekezdeni se tudnak. Orvosolni lehet némi csúszással az elmaradást, ezt az ütemtervet a mai tempóhoz mérve nem könnyű betartani. Lássuk bővebben, részemről melyik sorozatokra nem sikerült sort kerítenem.

Fargo: Az első évadot is pár hónapos késéssel fejeztem be, még az indulásának évében, akkor viszont még nem volt nyakamon az év vége, mint a második esetében. A kezdést se éreztem olyan erősnek, mint a pilot-nál, utána viszont elég pozitív visszhanggal találtam magamat szemben. Az elsők között van a pótlása. (évadnyitóról)

Flesh and Bone: Nagyon egy Fekete hattyú jellegű sorozatot vártam, mégsem azt kaptam pilot alapján teljesen. Vannak párhuzamok közöttük, a történet mégis lassúbb folyású. (pilotról)

Hand Of God: Elég erős kezdéssel nyitott a sorozat és az Amazon-tól az első, ami igazán érdekel. Remélhetőleg a folytatás se fog csalódást okozni. (pilotról)

Orange is the New Black: Az év egyik felfedezése volt 2014-ben számomra a sorozat és az első két évadot rövid időn belül letudtam. A legutóbbi etap nyitánya nekem túl szétszabdaltnak és átlagosnak tűnt, így nem rántott be a folytatásra. Talán majd most.

Rogue: Míg az első évad kifejezetten tetszett, a másodikra visszaesett az érdeklődésem. És a cliffhanger követő nyitány se tudott megragadni. Ismét előszedték az építkezést, az új karakterek viszont egy fikarcnyit se érdekeltek.

The Man in the High Castle: Phillip K. Dick regénye alapján készült sorozatra ki nem lenne vevő. Ez a harmadik birodalom témát egész jól megalapozták nekünk. (pilotról)

Bloodline: Netflix egy igen kérdőjeles sorozattal jött elő, mivel nem igazán tudtam hova tenni ezt a családi, bűnügyit drámát, így a feledés homályába merült végül.

Fortitude: Igazán minőségi kriminek hirdettet angol sorozat, aminek az előzetesei után teljesen elkerülte a figyelmemet, így biztos fog kapni egy esélyt a jövőben.

Luther: Igazából két ajándék részről van szó, ami a negyedik évad akar lenni és lehet még fognak továbbiak készülni egyszer. Egyedül Alice-t hiányolom, mivel az ő felbukkanása mindig képes színt vinni a komor hangulatú nyomozásba.

Narcos: Megtörtént eseményekből táplálkozik és sokat hasonlítják az Isten városához, így biztos belenézek ebbe is.

Okkupert: Igazán vakfolt egyelőre a sorozat, a terrortámadásos orosz történet ígéretesnek tűnik. És tudni szeretném, milyen sorozatot is takar valójában.

The Expanse: Sokan úgy hivatkoznak rá, végre készült egy normális sci-fi a SyFy-ra. Meglátom, mennyire fog nekem bejönni a koncepció.

The Last Kingdom: Történelmi sorozat az angolszász birodalom felvirágzásáról, ami tényleg nagyon érdekelne.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s