Penny Dreadful – A 2. évad

Amennyivel gyengébb volt az első évad, annyival egyenletesebb a második. Minden karakterre fektettek kellő hangsúlyt. Kapott az évad egy főszálat, főgonoszt és rengeteg mellékszálat, amik levették így a hangsúlyt ezekről. Sok fejlődést tapasztalható  az elmúlt tíz részben, mégsem éreztem annyira egységessé válna az egész. A különálló történetek nem voltak igazán szimbiózisban egymással. Ezért nem igazán éreztem, felül tudott volna kerekedni az elvárásaimon. A gótikus horror műfajt igazán nehéz tökélyre vinni, sorozat lévén nem igazán akad párja és valamiért érdekes tudott maradni végig az évad.

bscap1617

Eva Green még mindig nagyon erős alakítást hoz és a karaktere szépen kibontakozott és nem csak az öve. Ahogy Billie Piperen is meglepő változáson ment végbe az első évad után. Végre teret kapott, a játéka. Timothy Dalton meg már igen rutinosan hozza a megtört családfőt. Rengeteg lelki megpróbáltatással kellett a szereplőknek szembe néznie. A klisék olykor zavartak is, mégsem tudtak kizökkenteni abból az állapotból, amivel lekötöttek a részek, a feszültség teljes átható erejét hiányoltam többnyire, ennek ellenére szívesen néztem végig ezt az évadot. Remélem a folytatás ennél csak jobbat tartogat. Spoileresen folytatom.

bscap1616

Vanessa Ives múltja egy sötét darabkájával nézet szembe. Míg az elején milyen legyőzhetetlennek ábrázolták ellenfeleit, a végére annyira gyengévé tették őket és a benne szunnyadó hatalmat a fináléban már túlzónak éreztem. Amilyen jól építették fel az évad közepéig a boszorkány szálat, úgy hullott teljesen széjjel a a maradék három rész alatt, hogy teljesen jellegtelenné tette a végső leszámolást. Malcolm démonaival való küzdelmének se éreztem azt az igazi tétjét, egy percig is izgulni kellene a karakterért. Frankensteinról se gondoltam, most fogja bevégezni sorsát.

bscap1615

Dorian Gray szerelmi szálát meg teljesen feleslegesnek éreztem, míg vissza nem tért a teljesen átszellemült Lilly-hez, párosuk is inkább női oldalról erősbödött, a színészi játékot illetve. John Clare végig ment azon a lelki megaláztatáson, mely fagyosabb vidékre vezérelték, útjának egyik legfontosabb állomására. Chandler elfogadta a rá kimért büntetést és látszólag beletörődött sorsába. Minden karakternek egy fontos életszakaszával zárult az évad. És remélhetőleg valami igazán sorsdöntő harmadik évadot fogunk kapni. Akármilyen is lesz, biztos előbb utóbb végére érek. Az évad meg egy 6,5/10 részemről.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s