The Player – Egy évad és kész

Ősszel érkezett egy igen hiánypótló sorozat, amiben több évadnyi anyag lett volna bőven. A heti ügyek mellett adott némi pluszt az erős átívelés és pont akkor lövik le, mikor kezdene igazán érdekessé vállni. Mivel az amerikai nézőket nem kötete le, így be kell érnünk ezzel a kilenc résszel. És esélye se volt, valamilyen szinten ismerté váljon, így semmilyen formában nem reménykedhetünk folytatásban, közben kaptunk egy enyhe cliffhangert a végére, ami egy új szálat nyithatott volna meg. Sajnos ebből már nem valósul meg semmi.

bscap1618

Eleve egy olyan sorozatról van szó, ami részben megfelelt az epizodikus modellnek, a siker mégis elmaradt. Minden epizódban volt akció, ami meglepő egy országos sorozathoz képest, lehetséges, a gyártási költségek is kicsit magasabbak lettek ez által az átlagnál. Végül minden tényező arra mutatott, hogy nincsen további jövője a csatornán. Egész jól működtek a karakterek. Philip Winchester az ex-zsoldos, Wesley Snipes a teremfőnök és Charity Wakefield a krupié szerepében, együtt és külön is nagyon jól működtek. Igazi könnyed szórakoztatófaktort nyújtva vele.

bscap1619

Már az elején nagyon jól körüljárták a bizalmi kérdéseket, így hamar tisztázódott bennünk, ki hogyan viszonyul a másikhoz. Igazán érdekes szituáció volt, a különböző esetteket többnyire egy burzsuj játék részeként mutatták be, az unatkozó befektetők körében. És az egész egy zárt körhöz tartozik. Egész jól építgették ezen alapokon elindulva az évadot és végül a legjobb résszel köszönt le a játékos, nekünk a műfaj rajongóinak legnagyobb bánatára, miközben híján vagyunk igazi akciósorozatnak.

bscap1620

Ilyenkor jöhetne, kábelen eléldegélt volna még egy darabig. A példa viszont az elmúlt években azt mutatja, még ott is rendre ritkítják az érdekesebb és esetleg merészebb produkciókat. Akciósorozathoz meg kell némi alapbüdzsé. Sajnos tévéképernyőn mai napig nem annyira népszerű ez a műfaj, hogy ez bárkinek megérné hosszútávon. Egyelőre még a Netflixre se gyártottak konkrétan ezt a szegmens kipécéző darabot, így meg remélhetjük jön majd valami hasonló, ami betölti a helyét. Így marad az értékelés, ami az összegzés után is 6,5/10. Nem a pontozás miatt volt jó, hanem az élmény, amit nyújtani képes volt. Kár érte.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s