Borgiák

A Showtime anno a Tudorok után egy hasonló történelmi sorozattal akart jeleskedni. VI. Sándor pápa és családjának történetét ismerhetjük meg, akit úgyis emlegetnek, a “szentségtelen pápa”. Számtalan egyházellenes bűnt követett el leszármazottaival együtt. És ebből a mocsokból kijut a képernyőre is bőven. Ennek ellenére jobb megvilágítást kapnak, mit az ellenlábasaik. Mind a két oldal tele van remekül kidolgozott karakterekkel. Az első évad még egyfajta alapozás, hogy a folytatásban jobban kibonthassák a belső ellentéteket, intrikákat, ellenszenveket és az ezt a körülölelő gyűlölettett. Úgy érzem angol király elődjéhez így se volt képes teljes mértékben felnőni, közben a fordulatokat igyekeztek normálisan felépíteni.

Aidan Alexander as Joffre Borgia, David Oakes as Juan Borgia Joanne Whalley as Vanozza dei Cattanei, Jeremy Irons as Rodrigo Borgia, Lotte Verbeek as Guilia Farnese, Francois Arnaud as Cesare Borgia, and Holliday Grainger as Lucrezia Borgia in The Borgias _ Photo: Mark Seliger/SHOWTIME_ Photo ID: TheBorgias_gal_PR09_AltarHORIZ

Tudniillik, ugyanezt a történetet Európában is feldolgozták ugyanabban az évben, más kérdés, kapott-e rendes lezárást, mivel a kábelcsatornán az amerikai verzió három évad után nyitva maradt, egy szakaszát le is zárta a korszaknak. És így nem kaptuk meg a Borgiákról a teljes képet a felvirágzásuktól a végső bukásukig. Igazán nem hagyott maga után tátongó űrt, amit nem volna képes bármi más betölteni. Jeremy Irons alakítása igen kimagasló a pápa szerepében, a többiek is felnőttek az elvárásokhoz, így senkinek a játékára se lehet különösen panasz. Remekül lett ábrázolva ez a forgataggal teli korszak. Kár, hogy a befejezését ezekkel a színészekkel már nem láthatjuk.

the-borgias-02

Maguk a csaták teljesen tévés szintűek voltak, remekül megfértek a képi világgal. Egy percig se éreztem hangsúlyosnak a monumentális ábrázolásmódot. A csatározások inkább a taktikusságon múlottak, amit nagyon nem dolgoztak ki. Viszont ezek a hiányosságok se zavartak különösképpen. A minimális elvárásokat remekül fenn tudta tartani hosszú távon, és ne a vizualitás mértékével nézzük ezeket a jeleneteket, inkább a karakterek közötti interakciók többet nyomtak latba és ez miatt voltak képesek működni. Nem egy tökéletes darab, annyira érdekes tud lenni, érdekeljen a szereplők sorsa, ami nem minden más produkciónál tapasztalható, még műfajon belül sem. Ezeket figyelembe véve, kiosztok egy 6,5/10 a három évadnak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s