Chicago Fire-MED-PD crossover 2016

Azt kell mondjam, nem működött most olyan jól ez a szimplám Chicago franchise-ra épülő crossover, hogy kihagyták belőle az SVU-t. Szétszabdalt volt az egész. Maga a téma érdekes lett volna, kibontották volna. Ez viszont elmaradt. Az egészségügyi visszaélések bemutatása annyira felületes és minden működő komplemenstől hiányos, hogy a egysíkú dramaturgia is rontott tovább az összképen. Bensonék nélkül többet nem nézek meg egy következő ilyen összevonást. A felesleges magánéleti szálak teljesen eltérítették a pislákoló ügyről a hangsúlyt. Az egész lezárása is annyira irreleváns lett, hogy nem igaz.

bscap1621

Először fogalmam se volt, mi lesz a főbűnügy. Minden annyira random, a semmiből jött. A Chicago Fire előző részből behozott szála mellett nagyon nem igyekeztek semmi értékelhető szegmenst előhozni, hogy a MED-re esetleg kapunk valamit, még reménykedhettünk. A sürgősségi esettek között teljesen elveszett a fonal. És ezek a jelenetek se működtek közel se olyan jól, mint a pilotban. A PD nyomozása meg annyira csapongóra és kapkodóra sikeredett. Végig érződött, az előző két részben nem történt meg a szükséges alapozás, így nem igazán tudtak semmi értékelhetőt lefektetni. Ennyire kidolgozatlan esetteket bőven látni manapság bármelyik proceduralban.

bscap1622

Ez a bő két óra meg így teljes időpocsékolásnak érződik, mivel nem sikerül még minimálisan értékelhető dolgokat se kihozni az egészből, így meg teljesen felesleges volt összehozni a három gárdát, nem képesek semmi plusszal szolgálni semmilyen szempontból. Így meg tényleg semmi súlya vagy értékelhető konzekvencia nem lelhető fel, ami még egy fontos adaléka lehetett volna ebből a szempontból. Olyan hézagok tátongtak ebben a három részben, főleg az utolsóban, amik azt erősítették, valamit összedobjanak, kidolgozni viszont azt már elfelejtették, így meg tényleg nem lehet ezzel mit kezdeni. Ez a crossover 4,5/10 részemről.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s