The Shannara Chronicles – Négy rész után

A pilot önmagában nem igazán képes felkelteni az érdeklődést, így kellett a dupla részes kezdés és mivel négy rész vált elérhetővé, nem igazán tudtam megállni, ne járjak a végére. Terry Brooks fantasy könyvsorozatát dolgozta fel a zenecsatorna, az MTV és az eddig látottak alapján a legígéretesebb darab is egyben. A csatorna nagyon jól igazítja az egészet a kínálatához, egyáltalán nem meghazudtolva magát. Követi a mai igen sztenderdé vált YA vonalat a sorozat. A színészek se a kiemelkedő alakításukkal fognak minket egyáltalán megfogni, inkább a karaktereikkel.

bscap1628

A megvalósításon látszik, nem aprózták el a költségvetést. És egy elég nagyszabású történetet igyekeznek itt elmesélni nekünk kis képernyőn. Gyűrűk Ura párhuzamot annyival elintézhetjük, hogy az uralkodói szerep az egykori Grimli-nek jut vagyis John Rhys-Davies-nek. Valódi arca inkább a Sliders-ből lehet sokaknak ismerős. Míg Manu Bennett meg humanitárius pásztor szerepében tetszeleg. A fiatalok meg szárnypróbálgatásaikkal igyekeznek helyt állni egy elfogadható szinten. Egyáltalán nem mondhatni, bárki is kiemelkedne a sorból. Spoileresen folytatom.

bscap1629

Újra ébred ebből a világból teljesen kihaltnak tűnő mágia, mely démonokat és különféle varázslényeket bocsájt a tündérek bizodalmára. Egy jelentős fegyver, a kövek viszont képesek ezeket a teremtményeket megállítani és elpusztítani. A druida és a három fiatal történetének ágyaztak meg szépen nekünk, hogy a folytatás az új küldetésről szóljon, miközben további veszedelmek leselkednek rájuk és a birodalomra. Egyelőre a gonosz ébredését követően motivációja még tisztázódott, azon kívül, hogy elakarja pusztítani ellenfeleit alakváltó orrgyilkosával, nehogy bárki ellenszegülhessen.

bscap1627

Egyelőre se a múlt, se a jelen, se a jövő szálai nem lettek kibontva. Vérben áztatott látomáson kívül sokan nem tudunk még a cél teljességéről. Annyi csupán, kezdetét vette ez a baljóslatú kép, mely kiteljesedhet a valóságukban is, nem tesznek ellene. Eddig elég szépen összefüggnek a részek. Nagy talány, meddig is jutunk az évad végéig. Mennyire válik vajon fajsúlyossá a fenyegetettség addig? Még nem tudott annyit mutatni, mit vártam volna, viszont bőven megadta az alaphangot, tényleg érdekeljen, mit is fognak kihozni belőle hosszú távon. 6,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s