The 100 – Elkezdődött a 3. évad

Visszatért a CW-re napjaink televíziózásának legkaotikusabb sci-fije. Sok mindenből merít, mégis az egyik legnagyobb erényessége, tényleg meg mer olyan dolgokat is lépni, amit más sorozatok nem igazán. És ez teszi igazán kiváltságossá, hogy nem vacakol. És még elég kis szegmensét ismertük meg ennek a poszt-apokaliptikus atmoszférával átitatott világból az elmúlt két szezonban. Valahogy próbáltak a készítők ebbe az egészbe egy új fejezetet belelátni, amik akár retconolhatják az eddigi dolgokat.

bscap1638

A nyitányba akadt jó pár furcsaság, ami a későbbiekben jobban összeállhat. A logikai hibák akkor is meg maradnak a későbbiekben. Mindent feláldozva a szórakoztatás oltárán. Tényleg ne tudjunk hová tenni egyes mozzanatokat. Inkább értetlenkedést szüljenek az írói ballépések. A megfelelő eszközök bevetése meg már némi megerőltetést igényelne részükről. Így meg várhatjuk, kimagyarázzák sikeresen ezt valahogy. Addig meg fenn áll a gubanc, ami bármikor megtörheti a pillanatot. Spoileresen folytatom.

bscap1639

Thelonious viselkedése már az előző évadban megmutatta, hogy a ránehezülő nyomás egy délibáb kergetésére készteti. És mostanra odajutottunk, hogy egy mesterséges intelligenciában találta meg lelki üdvösségét, aki valószínűleg felelős a Föld körülményeinek teljes megváltoztatásában. Addig a saját feje után menő Murphy-t próbálják jobb belátásra bírni a különféle megpróbáltatások. Ő inkább az egérutat választja. Ebben a cyber szálban van egyelőre a legtöbb kiaknázhatóság.

bscap1640

Az égiek és földiek közötti békét az északi törzsekkel felmerült konfliktusok befolyásolhatják. Ott van először Finn sorsára pályázó Jasper, aki hasonlóképpen kezdi elveszti a kontrollt önmaga felett. Így mindenki más veszélybe sodorva vele. A beilleszkedni vágyó Lincoln se tud Octavia-val együttműködni, a lány makacsságát tekintve. Míg Clarke-ra vadásznak a jégharcosok, nem sokáig kell attól félnie, hogy szem elől veszítették. Ezzel együtt Zach McGowan társaságát is élvezheti. És minden szereplő saját szerelmi bánatába kényszerítve magát tengődik.

bscap1641

Akadnak egyéb felesleges konfliktusok, mint a bázis vezetői és egészségügyi problémái. Raven is hajthatatlannak látszik. Valahogy senki se akarja ebben a kezdésben jobban érezni magát, kivéve talán Bellamy-t. Remélhetőleg a következő hetek eseményei valamivel értékelhetőbb összecsengést adnak, mint a felvázolt állapot, amit be akartak a három hónapos ugrással adni nekünk, kényszerítve a történet elhatárolódását az előzmények történésétől teljesen. Ez látni viszont kicsit fájdalmas volt. 6/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s