The X-Files 10×01-02

Azt gondolnánk 15 év után senki se kíváncsi a földönkívülis összeesküvős sorozatokra, főként egy olyan ikonikus darabról is van szó, mint az X-Akták. A mutatók egészen mást mutatnak. A 2008-as mozifilm és az utolsó évadok színvonalcsökkenése után lejjebb adtam az elvárásaim. Legalább akkor érkezett ez a hat rész, mikor Fringe, meg ilyenek lecsengtek. Az új irány bejött, az epizodikusság kevésbé. Itt már nem fog érni az a borzongás, mint a kezdetekkor, viszont egy csomó olyan dolog ma már kivitelezhető volna, ami akkoriban egyáltalán. A reboot azért egy két dolgot retconol (10×02 után még inkább), viszont nem nehezedik akkora súly az egészre.

bscap1644

A főhangsúly úgyis a pároson, Mulder és Scully-n van. Így flashbackekből is van részünk, ettől se fog sajnos komplexé válni a történet. Chris Carter nem igazán akarja megújítani a formulát, ami valamilyen szinten hátránnyal is szolgál. Ennyire klasszikus veterántól meg semmi kiemelkedőt nem kapunk egyelőre. Egy átgondolt építkezés a főszállal bravúroskodva így meg elképzelhetetlennek látszik. Akárhogy tekintünk erre, nem igazán jön elő olyan gondolatsor, amely már az elmúlt évtizedekben ne változott volna valamilyen szinten.

bscap1645

A hagyományos főcím se tudta igazán nosztalgikussá tenni számomra a kezdést. Közben volt idő, mikor mindez jelentet valamit. Az alapszintű érdeklődésem megmaradt, merre is akarják a finálét kanyarítani az ügyek lecsengése után. Hamar elszáll ez a pár epizód, amúgy mit sem változott semmi. Ugyanaz a poros koncepció, amelyet el lehet nézegetni, mivel sok időt nem emészt fel. 6/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s