Outsiders pilot

Érdekes egy olyan sorozat nyitóepizódja elé leülni, amitől abszolút nem várok semmit. A haramiákra emlékeztető hegyi emberek saját értékrenddel rendelkeznek és a városiak kénytelenek elnézni gyűjtögető életmódjukat, hogy minden súrlódástól megkíméljék magukat velük szemben. A teljesen természetközeli életmódjuk zavartalanságának fenntartásáig semmi probléma nem merülhet fel. Más dolog, meddig lehet ezt a látszólag békésnek tűnő állapotot megtartani?

bscap1658

A pilot lefekteti szépen a történet és a szereplők megismerésének alapjait. Gyorsan tisztába rakja, ki melyik oldal nézeteit vallja inkább. Maga az egész közösségi dolog elég központi tényezője a sorozatnak. És szépen megmutatkozik, mire is képesek egyes érdekek megvalósításában. A teljes elszigeteltség a civilizációtól illékony pára, hogy mennyire is ragaszkodnak elveikhez. Megmutatkozzanak, mely érdekek fontosabbak a különbözőségeken felül. A szituációból lehetne mit kihozni, írók tényleg ki tudják ezt úgy igazán bontani, ahogy megérdemli.

bscap1659

A közbülső dolgok mennyire lehetnek befolyással bármire és mit indíthatnak el. Mennyire nyomatékosítva jelenik ez meg, amely az erőszak nyelvén íródott. A határok áthágása meg bármit hozhat, amely veszélyeztethet minden eddigi örökséget, amit egymás között átadtak emberöltőkön keresztül. A békesség végét vagy a harc kezdetét jelentik a fejlemények, ez nemsokára választ ad a maga bárdolatlan egyszerűségében. És ennyire eltalált lesz a folytatás is, tényleg nem lesz okunk panaszra. 8/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s