The Walking Dead – Visszatért a 6. évad

Amennyire pocsék volt az évad első fele, annyira nem számítottam ilyen erős visszatérésre. És megléptek olyasmiket is, amire csak később számítottam volna. Fő, hogy nem húzták már tovább az agyunkat és egy izgalmakban bővelkedő részt kaptunk végre. Egyben egy ígéretet egy új irányra, amire már cirka nyolc része várunk. Remélni tudjuk, nem lassulnak be a következő hetekben ismét az események. Tényleg kezdenek már ezzel az egész felhajtással valamit. A bevezetésnél még nem voltam túl lelkes. Azt viszont hamar rövidre zárták.

bscap1665

A rettegett problémák előkerülése továbbra is fenn áll. Azzal tisztába vagyunk, a készítők a kimagasló nézettség ellenére elég szűken kezeli a költségvetést. Az utóbbi időben a karakterizálás se ment nekik, így jogosak a felmerülő kételyek még mindig. Hova lehet ezt az egészet vinni, tényleg egyenletes és növekvő minőségi rátát adjon az egésznek. A sorozat erőssége mindig a pillanat hozta döntések és azok következményei adták, talán ezért is tartom a harmadik évad első felét mai napig a legjobb időszakának a Walking Dead-ben. Tényleg mernének bátrabbak lenni az asztal mögött ülők, biztos tartós javulást érnének el vele. Spoileresen folytatom.

bscap1666

Negan előfutárát Daryl segedelmével hamar lezárták, míg személyesen színre nem lép. Addig vajon mivel fogják elütni a szereplők az időt. Carl kalóziasítása mellett Rick elvesztette az aktuális vonzalma tárgyát, ezzel mindenkit ösztönözve, gyűrjék le közös erővel a zombi hordát. Aminek a végére pontot is tettek. Más kérdés, mi lesz az egymás között fennmaradó rejtett konfliktusokkal, amit nem igazán tudnak jól kezelni az írók és vele gyakran középszerbe sodorják a sorozat ezen részeit. Maga a seriff megvilágosodása még tartogathat érdekességeket.

bscap1667

Továbbra is minden évad fő problémája a rétestészta jellegű elnyújtás, fölösleges időhúzás, amelyen belül az eddig említett hibák sokszor visszatérővé válnak. Eldarálni se lehet a képregény alapanyagát, akkor nem volnának karakterek, akiket megismerhettük volna és megkedvelhetnénk. Az aranyközépút keresése meg mai napig fenn áll. Azon a tényen meg semmi nem változtat, maguk az arányok annyira egyenletlenek, nincsenek szavak. Végül is a remény hal meg utoljára. Vagy Rick keze által a zombik. Lehet választani.

Reklámok

One thought on “The Walking Dead – Visszatért a 6. évad

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s