Law & Order: SVU-Chicago P.D. crossover 2016

Múlt hónapba bebizonyosodott, hogy akármennyire terebélyesedik a Chicago francise, SVU nélkül nem tudnak értékelhető crossovert felmutatni, így a Különleges Ügyosztálytól független ügyeket a jövőben hanyagolom velük. Térjünk vissza, hol is kezdődött a mostani dupla részes ügy. A tavalyi hármas crossoverben, ami nagyon is jól működött, utána folytatódott a szál az SVU őszi évadnyitójában.  És már akkor sejteni lehetett, hogy ezt folytatni fogják tovább. Idáig kellett várni, ismét Bensonék vigyék el a pálmát, a PD-nek így csak a vigaszdíj jutott megint (A teljes történet végigkövetési sorrendje: Chicago Fire 3×21, Chicago PD 2×20, Law & Order: SVU 16×20,17×1-2,14, Chicago PD 3×14).

bscap1671

Egy igazán kőkemény hajtóvadászat bontakozott ki szépen a szemünk előtt, amelynek pont az SVU-s fele végig feszült és izgalmas volt, tele híradós közvetítésekkel, még hitelesebbé téve az eseményeket. Voltak ötletek, kiváló színészi alakítások és a depresszív baljóslatú hangulat is szépen körülfonta a részt, amely az SVU igazi sajátossága. Minden adott volt ahhoz, hogy a PD rész is tovább tudjon haladni ezen a vonalon. Ott hibázott végül az egész, egy tökéletes felvezetés után kaptunk egy teljesen átlagos lefolyású, kiszámítható végjátékot, aminek abszolút nem volt semmi tétje az égvilágon.

bscap1670

Dallas Roberts ismét briliánsan alakított. Sajnos a kellő teret nem kapta meg a játéka, hogy ellophassa a show-t, helyette be kellett érnünk Sophia Bush nem túl kiemelkedő színészi kvalitásaival, ami végül mindent tönkre vágott. Nagyon erőltetté vált a jelenléte, amellyel pont a vendéggárdától vették el a játékidőt, így meg kell említenem, hiába sugallták a személyes érintettséget, akkor se tudták ezt olyan jól visszaadni, mint tavaly. Az egész levezetését már klisésebben meg se lehetett volna oldani. Tényleg, rossz volt nézni, amit az előző részben olyan szépen felépítettek, szépen porig rombolták a PD-ben.

bscap1669

Így meg nem igazán hagy nyomott ennek a szálnak a lezárása. Már az SVU-s évadnyitó szakasszal se tudtak sok eredetiséget összehozni belőle, viszont a mostani hajsza elég erős löketett kapott, így illett volna valami értelmeset kezdeni vele. Ahhoz viszont kellettek volna a merész írói húzások. A legvégére azok se menthették volna meg a PD-t a kudarctól. Legalább jobb szájízzel záródott volna ez az akta. A visszautalások meg rendkívül súlytalanok lettek ezáltal. Többet érdemelt volna ez az ügysorozat, amit itt felépítettek nekünk három szakaszban. Egyáltalán nem sikerült átgondolni rendesen, hogy valami értékelhető legyen az összkép. SVU: 8/10, PD: 6/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s