The X-Files – Lezárult a 10. évad

Mikor úgy érzi az ember, azért nézte végig ezt az évadot, mivel hat résznél nem volt rosszabb és akkor érzi igazán, már mennyire nem maradt az eredeti koncepcióból semmi. Vagyis a sokat emlegetett “Igazság odaát van!” mögött nincs valójában semmi. Ezt már a sorozat vége felé készült évadok vége felé el lehetett mondani. Mi marad akkor. Chris Carter nem igazán követi a mai vonalat, így átívelést se kapunk a részek között, inkább epizodikusságot, ami igen sovány végeredményt nyújt.

bscap1679

Az évad első két részében lett volna még potenciál, kezdtek volna valamit vele. Nem így történt. Inkább jöttek (már inkább erősen kínos) könnyedebb részek, amiket sokat agyon magasztalnak, én a széria megcsúfolásának, paródiájának éreztem inkább. Igazából az egésznek nem volt se füle, se farka. Megfejelték mindezt egy nagyon vad, mégis szörnyen klisés alapokon nyugvó fináléval, amely ugyanúgy megfosztott a felfedezés lehetőségétől, mint az évadnyitó. Mindent a szánkba adtak és jó napot.

bscap1680

Egyáltalán nem tudok ezzel az egész koncepcióval kibékülni. A teljesen kamu zárás még inkább nem tudott semmi bizakodásra okot adni, inkább az értetlenkedés netovábbja. Van egy olyan érzésem, hasonló sorsa jut ez is, mint a 24. Tervezgették folytatni, végül spin-off ötlete mellett döntöttek új szereplőkkel. Nem kizárt itt se ugyanez az alternatíva felmerüljön. Inkább a készítő gárdát kellene lecserélni, úgy kaphatna igazi vérfrissítést, mivel így esélytelen, hogy bármilyen értékelhetőt kihozzanak ebből. Spoileresen folytatom.

bscap1677

Az egész idegen DNS dolog köré épített összeesküvés elméletből legnagyobb szamárságot sikerült kihozni. Indítsunk egy világjárványt, amit majd az UFO-k meggyógyítanak? Izgalmi színt nulla. Scully karakterének totális kiherélése teljesen mindeggyé tette mi lesz az egésszel. Mulder se volt az évadban az igazi. A fiatal másaik meg pláne. Nagyon úgy tűnt, ez már nagyon nem fog jóra vezetni. És a finálé se javított a megítélésemet. A nosztalgikuság érzése meg egy pillanatra se tudott átjárni.

bscap1678

Elég szomorú, tényleg látnunk kellett, van lejjebb a 2008-as film után. Sajnos van. Így meg nem igazán van mivel büszkélkedni. Nem a színészeken múlott. Hiányoztak a szakértő kezek, amik tényleg tudtak volna valami érdekeset is kihozni a sztoriból, nem pedig meglátjuk, mi lesz alapon átvergődni rajta. Egy elavult sorozat, elavult világképpel. Ennyit tudok ehhez hozzáfűzni. Évad: 4,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s