Vikings – Elkezdődött a 4. évad

Eléggé érződött ezen a nyitányon, mennyi minden elfelejtődött az előző évadból és idő kellett mire felvettem a fonalat. Sajnos ez se határozza meg azt, hogy milyen szinten nem következetes a sorozat az utóbbi egy évben. Kapunk pár ígéretet, amivel nem megyünk sokra. Érződik a törekvés, valahogy mégsem látszik az eredményesség. Nagyon nincs meg az az egységes felépítés, amely alapján meghatározóvá válnának a döntések. A pillanatnyi fellángolás meg múlandóvá teszi az egészet.

bscap1682

Annyira elképzelhetetlen, nem fullad ki az évad ebben a dupla hosszban. Meghatározóvá váló események se tudtak olyan mutatni, ami bármennyire is érdekfeszítően hathatott volna. Helyette marad a bizonytalanság és az írók inukba szállt bátorsága, tényleg megcsinálják a szerencséjüket, nem igazán von maga után érdemi következtetést. Inkább ingázik a teljesen elhatárolódó szálak között. Semmi koherens vonatkoztatást nem kapunk arra, miként is lehet ezt valahogy meghatározóvá tenni. Spoileresen folytatom.

bscap1681

Björn húzása Flokival kapcsolatba tartogathatott volna ígéretes lépéseket, mivel Ragnar lábra állt, így a fiú ment a vadonba szerencsét próbálni. Ez az egész lépés meg úgy tűnik el lesz sikálva, megint. Következmények nyomatékosítását felesleges ezek után várni itt. Aslaug hatalom felé való irányításra vágyását most kezdték igazán belénk sulykolni, mintha már nem lettek volna előjelei ennek korábban. Rollo újabb árulása is teljessé vált a rész végére. Mondani se kell, sok értelme nem volt a zárójelenetnek.

bscap1683

Lagertha saját klánjának konfliktusainak utolsó részletei teljesen elfelejtődtek számomra, így igazán nem tudtam mit kezdeni a látottakkal. Kalf személye annyira jelentéktelen volt az előző évadban, hogy nem is tudom mennyit volt jelen. Mindez olyan dolog, még a fáradtságot se éri meg, hogy visszanézzek bármely ehhez előzőleg kapcsolódó jeleneteket. Tényleg bizonytalan vagyok az egésszel kapcsolatba, mennyire fog érdekes lenni a folytatás, hogy érdemes legyen ezt a húsz epizódos évadot végig követnem. 6/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s