The Walking Dead 6×11 – Egyeség

Ami vártam már az évadtól végre kezdetét vette. Elindult az a fajta szemléletváltás, amit már egy ideje belebegtettek nekünk, helyette mégis egy fél évadon át húzták az időt. Nagyon jól alapozott meg az elkövetkező részeknek, hogy érezzük, nem lesz itt semmi se makulátlan. Még mindig nehéz megemészteni, erre ennyit kellett várni, érezzük, tényleg halad valamerre a történet, nem pedig fenn akad a falon, míg az be nem dől. Ennyire elcsépelt előző fél év után lassan ráhangolnak minket, kezdjünk bizakodni.

bscap1684

Biztos még lesznek mellékszálak, míg a fontosabb momentumokig eljutunk, addig se érezzük azt, hogy meg vagyunk vezetve. Túl sokszor eljátszotta az évadok alatt a sorozat. És annál is többször nem találta egy-egy rész a saját hangját és katasztrofális pillanatokat eredményezett. Most vagyok úgy vele először, érdemes volt várni, hogy tényleg valami olyasmivel gazdagodjunk, ami tényleg képes lesz valami emlékezetes irány felé elindulni. És megragadni az egész koncepció velejét. Spoileresen folytatom.

bscap1686

Jézus végül előállt a farbával és elvezette otthonába Rickéket. És Negan vasmarkúságából is érezhettünk végre valamit. Így alig várjuk, kiderüljön, mire is vállalkozott a harcedzett csapat, hogy most írták alá halálos ítéletüket vajon? Nagyon sikerült eltalálni a fősodor előszobájában való ténykedés modorát, így foglalkoztak kicsit az útra keltekkel menet közben. Míg Maggie az új élet eljövetelét és talán a reményt érzi ebben, addig Abrahamot inkább a halálvágya teszi harcképtelené és veszteségén töri magát.

bscap1685

A karakterek most jobban működtek, mint az évad nagy hányadában és ez ezen a részen erősen meglátszott. Nem is volt hibátlan, legalább működött, adva annyi pluszt, hogy szívesen elnézegesse az ember. Érezni akkor is, ez még a vihar előtti csend és a zivatar elég elsöprő lesz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s