Gotham – Visszatért a 2. évad

Tavalyi évadhoz képest fejlődést mutatott ősz óta a sorozat. Nem próbálja heti ügyekkel összecsapni az egészet, hanem szépen kibontja párhuzamosan a szálakat, hogy a karaktereknek is megágyazzanak. Az előző félévadban ez a recept jól működött és úgy látszik itt is tovább alkalmazzák a formulát. És remélhetőleg továbbra is marad ez a felépítéses szerkezet, amely összefűzi a történetet rendesen. A másik pozitívum, nem zsúfoltak bele minden szereplőt, ami korábban hasonlóan nagy hiba volt.

bscap1691

Akkor képes hosszútávon működni a széria, tényleg az aktuális szálakkal foglalkoznak és átgondoltan kapcsolják egymáshoz. Még nem támadt baljóslatú előérzetem, addig jó, amíg az íróknak sikerül az olyan húzásokat elkerülni, amellyel megtörik a történet mechanizmusát. Kell az alapozás, máskülönben megint felületes, csapongó kivitelezés jönne össze. Egy éve ezt már eljátszották. Ismétlést nem kérünk belőle. Inkább az új fejleményekre és az előzmények következményeire fókuszáljanak és nem lesz probléma, valami kibontakozzon belőle. Spoileresen folytatom.

bscap1689

Kezdjük először, mi is változott az előző rész óta. Mivel nem jelenkezett senki a posztra, így jelenleg Butch az alvilág új ura és Tabitha is meglátogatta ez alkalommal. Más kérdés, eszköznél többre akarja használni a hatalom felvirágoztatásban a fúrókezűt. Menet közben Gordon kihallgatásán is túl eshettünk Galavan meggyilkolásával kapcsolatban. És pontot tegyünk erre az ügyre, Pingvint is sikerül kézre keríteni, hogy megerősítse a rendőrfelügyelő vallomását. Így a következő állomás az Arkham elmegyógyintézet volt.

bscap1692

Behozták Dr. Hugo Strange-et, akinek a módszerei nem túl humánosak a pácienseit illetően. És vélhetően Mr. Faggyal is felfogja venni a kapcsolatot hamarosan, miközben ad bőven munkát a rendőrség számára Victor Fries, míg feleségét szeretné megmenteni végzetes kórtól, amiben szenved. Nem hinném, hogy pár résznél tovább fogják húzni ezt a szálat, inkább addig, míg kiteljesedik az eredettörténete és a szanatóriumi eseményekre koncentrálhasson az évad a továbbiakban, van egy olyan érzésem.

bscap1690

Egy korrekt résszel sikerül folytatni a történetet és egyáltalán nem hiányzott a többi szereplő sem a részből, mivel az ő szálaik később kapnak majd központi szerepet vélhetően. A kapcsolódási pontok a nyomozás alatt elhangzottak. Mellette más dolog is foglalkoztat. Mikor fog vajon Nygma gyanúba keveredni az elkövetett tettei miatt? Gordon érdeklődését vajon jobban felkelti vajon a jövőben Cobblepot-tal való közös ügyük előzményei? Nem tudni, kijátsszák ezt a kártyát egy hamar. Az arányok felborításának bekövetkezését remélem sikerül elkerülni és tovább fog javulni a koncepció. Bizakodom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s