The 100 3×07 – Felismerés

Mielőtt jönne az új rész, érdemes megejteni pár dolgot az eddig történetekről. Az évad első hat részében elképzelésem sem volt, merre kívánják tovább vinni a szálakat, mivel annyira szerteágazó volt az egész, hogy szinte a szereplőkön kívül semmi kapcsolat nem volt közöttük, így meg okoztak az embernek elég fejvakarást, míg kaptunk pár igen elcsépelt klisés húzást mellé, amitől nem kaptunk igazán kiemelkedő részeket az évadban és ez végig rányomta a bélyegét az egészre.

bscap1696

A hosszasnak tűnő felvezetés és kiélezett ellentétek közepette végre fény nyílt az alagút végén, nem egy céltalan évadon fogunk kapni. Ez az alátámasztása a tényeknek teljesen új megvilágításba helyezte a világot. Most már nem a sötétbe kell tapogatóznunk és találgatnunk, mi lehet a fő koncepció. A nagy talány megoldása és teljes kibontása kezdetét veheti, láthassuk, milyen irányba is fog tovább haladni a történet. Elsőre nem látszott, mostanra világossá vált, minden dolognak jelentősége van. Spoileresen folytatom.

bscap1697

Ahogy kiderült, mint a LOST esetében, itt is a számoknak szimbolikus jelentősége van. 13. klán, 13. állomás. Mind a kettő egy hibás döntéshez vezetett. Abba ne menjünk bele, mennyire babonásak az amerikaiak ennek a számnak a hallatán. Sokkal érdekesebb, hol van a gyökere ennek a mély gyűlöletnek, ami a népek között kialakult. A válasz az A.I.-ban van, ami a Föld nukleáris katasztrófájáért és Alie megmentővé emeléséért felelős. A kép teljessé válásához kellett Murphy felismerése, Titus elvakultságának végzetes hibája, mely Lexa életébe került.

bscap1698

A wanheda, vagyis Clarke se találhat lelki békére.  A népe, a skaikruk vajon jobb belátásra térnek és kiadják a 12 törzs blokádjának választott Pike kancellárjukat? A legnagyobb problémát úgyis Red és Jaha fogja mindenki számára okozni. Az új fejleményekből kiindulva, az új Hedába kerülő chip lenne a 2.0-ás verziója az A.I.-nak, ami a Polaris utasával érkezett? Az egész háborúskodásnak az okozója is egyben a törzsek között a poszt-apokaliptikus világban? Sokkal globálisabb történet bontakozik ki előttünk, mi gondoltuk volna.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s