Once Upon A Time – Visszatért az 5. évad

Most kicsit padhelyzet volt ez a kezdés. Felvezették az új történetet valamelyest és a részből se igazán jött le, ez  a 100. lenne. Az nélkül sejthető volt, visszafognak pár gyökérhez nyúlni. A többi meg közel se tűnt annyira egyértelműnek, mivel elég random módon húzták elő a játékidő nagyjában a szereplőket. Így egy elég köztes állapotot kaptunk, amelyet nem igazán lehetett menet közben hogyan értelmezni, így nem volt túl következetes az egész mizéria.

bscap1701

Annyi tiszta, miért ebbe az irányba haladt az előző részből áthozott szál. Nem zavarhatják le a történetet gyorsan, mivel valahogy el kell ezt az egészet a fináléig vinni. Ahhoz meg kellenek az újabb gerjesztett műkonfliktusok, hogy meg legyenek utána magyarázva, valami mondva csinált okkal, amely nem igazán szívderítő érzést sugall. A dramaturgiával így meg nem igazán tudtak mélyebb érzéseket kiváltani, inkább teljesen közömbösé tették ezekkel a húzásokkal a jeleneteket. Spoileresen folytatom.

bscap1702

Regina múltja volt a főmotívum, ami egyértelműen a szüleihez köthető. Nem maradjon ki szórásból, Emma is kapott nyitásként egy közös Neal jelenetet. Azért Rumple és Pán is megkapta a közös pillanatát. Két lényegesebb szál közben Hook keresése volt és Cora nevetséges intelme, amire a flashback-kel próbáltak ráerősíteni, teljesen sikertelenül. Mindez a felesleges közjáték azért kellett, hogy felvezessék nekünk az alvilág urát, Hadészt.

bscap1703

A lélekmentő küldetés elképzelése, több mint nevetségesen hangzott. Annyira nem tudtak egy összeszedett történetet összehozni, hogy az már teljesen kiábrándító. Nagyon nem éreztem az egységességét a jeleneteknek, amennyire ez lehetséges. Talán a következő részekben ez összeáll normálisabban, addig nem tudok napirendre térni a sorozattal és az egyre inkább kihagyott ziccerekkel (mint legutóbb a Sötét Urak eljövetele). Érdekes lehet ez a vonal is, tényleg képesek lesznek többet adni egy meggyötör Hook-nál.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s